Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ούτε ο… πάπας δεν εγγυάται την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών του Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 06/04/2016

Με το βλέμμα στο λιμάνι…

Τ/Π |>Το σημερινό «σκηνικό» στο λιμάνι του Πειραιά, με τους πρόσφυγες/μετανάστες οι οποίοι αντέδρασαν στο άκουσμα να εκκενώσουν τον χώρο και να μεταφερθούν σε καταυλισμούς, πρέπει να μας ανησυχεί ιδιαίτερα.

Το γεγονός και μόνον ότι απείλησαν να εκσφενδονίσουν μωρό, δείχνει το επίπεδο ισλαμικού πολιτισμού που έχουν μερικοί από τους «φιλοξενούμενους».

Η άρνηση αυτή των προσφύγων, που παρατηρείται σε όλα τα «κατεχόμενα» ελληνικά εδάφη, δεν είναι ούτε αστεία υπόθεση, μήτε και αφορμή για «πολιτικές» αντιπαραθέσεις.

Η ώρα και η στιγμή, που οι «φιλοξενούμενοι» θα αρχίσουν να αντιδρούν βίαια, δεν αργεί. Από τη μια αρνούνται να αναχωρήσουν, από την άλλη ο «εγκλεισμός» τους και οι όποιες στερήσεις, είναι δύο παράγοντες που συνήθως δημιουργούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Καταστάσεις και επεισόδια που μακάρι να μην επεκταθούν και εκτός του λιμανιού!

Πόσο ήσυχος μπορεί να κοιμάται ο Πειραιάς και ποιος μπορεί να εγγυηθεί για την ασφάλεια κατοίκων και περιουσιών; Αρκούν οι δυνάμεις του Λιμενικού και κάποιες διμοιρίες ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσουν κάποιο δυσάρεστο γεγονός; Μήπως ένας κοινά αποδεκτός σχεδιασμός από όλα τουλάχιστον τα «κυρίαρχα» πολιτικά κόμματα, θα εμπόδιζε άσχημες καταστάσεις;

Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ό,τι έχει εκτιμηθεί, που σημαίνει ότι η πολιτική ηγεσία του τόπου θα πρέπει να βάλει παρένθεση στην «ποδοσφαιροποίηση» και να κοιτάξει πώς θα βρεθούν λύσεις, πριν είναι πολύ αργά!

Το γεγονός και μόνον ότι οι εταίροι μας συμμετέχουν στο πρόβλημα του «προσφυγικού» μόνον με τον… πάπα, αυτό θα πρέπει να επαυξάνει τις ανησυχίες μας. Γι’ αυτό ας δούμε τι κάνουμε, πριν γίνουμε (και επίσημα!) αλλοδαποί μέσα στην πατρίδα μας. Πόσο μάλλον, όταν κάποια γεγονότα δείχνουν τον στόχο μερικών-μερικών για την Ελλάδα και τους «ιθαγενείς» της…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Μεσημβρινές ώρες, σήμερα, μπροστά από την πύλη Ε3 του κεντρικού λιμένα Πειραιά, σημειώθηκε ολιγόλεπτο επεισόδιο μεταξύ προσφύγων, οι οποίοι με καθιστική διαμαρτυρία εμπόδισαν προσωρινά τη διέλευση Ι.Χ.Ε. οχημάτων.
Στο σημείο μετέβησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Ιωάννης Θεοτοκάς, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος, ο Διοικητής της 1ης Περιφερειακής Διοικήσεως Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Υποναύαρχος Λ.Σ. Ντούνης Αθανάσιος καθώς και ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Λεοντάρας Κωνσταντίνος.
Με την άμεση και ψύχραιμη επέμβαση των Στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που εκτελούσαν Υπηρεσία στην περιοχή, το επεισόδιο έληξε γρήγορα, χωρίς ουδείς εκ των προσφύγων να πάθει το παραμικρό.
Αλγεινή αίσθηση προκάλεσε σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους, η απαράδεκτη, απερίσκεπτη, ανάλγητη και βίαιη συμπεριφορά με θύμα ένα αθώο βρέφος, εικόνα που ήδη έχουν παρακολουθήσει έκπληκτοι χιλιάδες τηλεθεατές. Η πράξη αυτή είναι καταδικαστέα. Θα διαταχθεί έρευνα.
Τέλος, σημειώνεται ότι Στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. παραμένουν στο λιμάνι προκειμένου διασφαλίσουν την εύρυθμη λειτουργία του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ (ΠΕΑΛΣ)

Τις τελευταίες ώρες, με λύπη και απογοήτευση, διαπιστώνουμε ότι «κάποιοι» επιχειρούν να ερμηνεύσουν την παρέμβαση μας κατά το δοκούν.
Διευκρινίζουμε ότι δικός μας στόχος ήταν και είναι αφενός η ασφάλεια των προσφύγων και μεταναστών αλλά και των στελεχών του Λιμενικού Σώματος και αφετέρου η ομαλή και ασφαλής μετακίνηση των πρώτων από το Λιμάνι σε οργανωμένους χώρους φιλοξενίας, που η πολιτεία έχει προετοιμάσει.
Στο πλαίσιο αυτό, καταγγείλαμε την δραστηριότητα ατόμων που, σύμφωνα με μαρτυρίες, δημοσιεύματα και δηλώσεις ακόμα και Υπουργών, δηλώνουν μέλη ΜΚΟ και περιφέρονται στο Λιμάνι του Πειραιά παρεμποδίζοντας την ολοκλήρωση του σχεδίου ομαλής μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Το αίτημά μας για την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών δεν αφήνει υπόνοιες ούτε για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων από συναδέλφους μας ούτε για ελλιπή παροχή οδηγιών από την πολιτική ηγεσία, αλλά επικεντρώνεται στο γεγονός ότι έφτασε η στιγμή για την αυστηρή επιβολή του νόμου σε αυτούς που εκμεταλλεύονται, χωρίς κανείς να ξέρει τι επιδιώκουν, την αδυναμία και την απελπισία των προσφύγων και μεταναστών.
Σε κάθε περίπτωση, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι κάποιοι αντί να εστιάζουν στον επιδιωκόμενο σκοπό που δεν είναι άλλος από το όφελος των συνανθρώπων μας, εστιάζουν στη δημιουργία εντυπώσεων αναφορικά με το αν η παρέμβασή μας αυτή αποτελεί «μομφή» προς την πολιτική ηγεσία.
Μετά τα παραπάνω, μόνο “υπερβολή” θα μπορούσαν ίσως να χαρακτηρίσουν κάποιοι το αίτημα παρέμβασης εισαγγελικών αρχών. Αν αυτό όμως τους εξυπηρετεί, το αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε την ευθύνη, καθώς για εμάς ο στόχος είναι ένας:
το όφελος των συνανθρώπων μας, η ασφάλειά τους, η ασφάλεια των συναδέλφων μας και η ομαλή λειτουργία του Λιμένα του Πειραιά.

Απάντηση