Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πολεμικά του κινέζικου στόλου στον Πειραιά

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 16/02/2015

Το λιμάνι του Πειραιά υποδέχθηκε σήμερα πλοία του πολεμικού ναυτικού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, τα οποία και αποτελούν μέρος της 18ης Μοίρας της Ομάδας PLA Navy του στόλου Νότιας Θάλασσας.
Η διοίκηση του ΟΛΠ και ο πρόεδρος και δ/νων σύμβουλος του οργανισμού Γιώργος Ανωμερίτης, υποδέχθηκε το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ τον επικεφαλής της Μοίρας cpt. Radm Zhang Chuanshu, τον πρέσβη της Λ.Δ. της Κίνας στην Αθήνα H. E. Zou Xiaoli με τους επιτελείς τους και τους επιδόθηκε θυρεός του Λιμανιού και αναμνηστικά δώρα.
Η διοίκηση του ΟΛΠ θα ανταποδώσει την επίσκεψη αυτή επί του πλοίου την Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015, ημέρα της κινέζικης Πρωτοχρονιάς.

 

Στην προσφώνησή του ο κ. Ανωμερίτης, είπε:

Καλωσορίζουμε στο λιμάνι του Πειραιά το ναύαρχο cpt Zhang Chuanshu και τους διοικητές – επιτελείς της Μοίρας του Πολεμικού Ναυτικού της φίλης χώρας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.
Ως παλαιός φίλος της Κίνας, ο οποίος μάλιστα έχω προσυπογράψει το 2002 με την ιδιότητα του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας της Ελληνικής Δημοκρατίας τη συμφωνία για τις θαλάσσιες μεταφορές μεταξύ Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και Ε.Ε., σας καλωσορίζω σε μία περιοχή ειρήνης και ασφάλειας, σε ένα λιμάνι μάλιστα θετικής συνεργασίας μεταξύ διεθνών λιμενικών διαχειριστών, όπως είναι η κινεζική COSCO S.A. και ο ελληνικός ΟΛΠ Α.Ε. Δύο επιχειρήσεις, οι οποίες μέσα σε δύσκολα οικονομικά χρόνια συνεργάζονται αποτελεσματικά για την προώθηση των συμφερόντων των ίδιων και των χωρών τους.  Θέλουμε να σας ευχηθούμε καλή παραμονή στον Πειραιά και την Αθήνα και να εορτάσετε την Πρωτοχρονιά του έτους του Κριού με υγεία και χαρά. Σε στενή συνεργασία με την πρεσβεία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και τον αξιότιμο πρέσβη της χώρας σας στην Αθήνα κ. Zou Xiaoli και τους επιτελείς του, θα φροντίσουμε να έχετε κάθε δυνατή διευκόλυνση κατά τις ημέρες της παραμονής στο λιμάνι του Πειραιά“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: