Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διεθνές Συνέδριο στο Ζάππειο: Κυβερνοασφάλεια / Δημοκρατία

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 01/06/2022

Πραγματοποιείται αύριο από  το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Πανεπιστήμιο της Ν. Καλιφόρνιας – Ομιλητές από Ελλάδα και ΗΠΑ

|> Οι μεταφορές, η ενέργεια, η υγεία, οι τηλεπικοινωνίες, ο χρηματοοικονομικός τομέας, η ασφάλεια, οι δημοκρατικές διαδικασίες, ο τομέας της άμυνας εξαρτώνται πλέον σε μεγάλο βαθμό από συστήματα δικτύων και πληροφοριών που είναι όλο και περισσότερο διασυνδεδεμένα. Στην περίοδο της πανδημίας, έχει αυξηθεί γεωμετρικά η έκθεση των κοινωνιών σε ηλεκτρονικά μέσα, από καθημερινές συναλλαγές και διαβουλεύσεις μέχρι σύνθετες πολιτικές διαδικασίες, όπως πχ. οι εκλογές.

Η ψηφιοποίηση προσφέρει τεράστιες ευκαιρίες και δίνει λύσεις σε πολλές από τις προκλήσεις, αλλά επίσης εκθέτει την οικονομία, την κοινωνία και τη δημοκρατία σε κυβερνοαπειλές.

Οι δυνατότητες και οι αδυναμίες που αντιμετωπίζουν στον τομέα της κυβερνοασφάλειας οι σύγχρονες δημοκρατίες θα βρεθούν στο επίκεντρο του Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα “Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία“, στις 2 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο που συνδιοργανώνει το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων, η Πρωτοβουλία για την Κυβερνοασφάλεια του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και το Ινστιτούτο για την προώθηση της Τεχνολογίας στην Ανώτατη Εκπαίδευση του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας.

Μεταξύ των ομιλητών και συντονιστών του Συνεδρίου «Κυβερνοασφάλεια και Δημοκρατία», είναι από την ελληνική πλευρά ο Δημήτριος Αβραμόπουλος, πρώην επίτροπος Μετανάστευσης Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, ο αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Μιχαήλ Σφακιανάκης, καθηγητής και κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Μαρία Βίρβου, καθηγήτρια και πρόεδρος του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο  Αθανάσιος  Γ. Πλατιάς, καθηγητής  Στρατηγικής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Ανδρέας Λιαρόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Γεώργιος Τσιχριντζής, καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Λίλιαν Μήτρου, καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών, Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο Ιωάννης Λ. Κωνσταντόπουλος, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, ο Αριστοτέλης Τζιαμπίρης, καθηγητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, καθηγητής στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, η Κωνσταντίνα Μπότσιου, καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και γενική διευθύντρια του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων.

Στις εισαγωγικές τοποθετήσεις του συνεδρίου μαζί με τον κ. Αβραμόπουλο, τον κ. Δρυμούση, τον κ. Σφακιανάκη και την κα Βίρβου, θα μιλήσει για πρώτη φορά σε δημόσια εκδήλωση στη χώρα ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα George J. Tsunis.

Από τις ΗΠΑ θα τιμήσουν με την παρουσία τους το Συνέδριο oι καθηγητές Χρυσόστομος Νικίας, πρώην πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και πρόεδρος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, ο Clifford Neuman, διευθυντής του Κέντρου Ασφάλειας Συστημάτων Υπολογιστών και αν. καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Viterbi του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, η Sarah Mojarad από στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Viterbi του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας. ο Adam Clayton Powell III, εκτελεστικός διευθυντής της Πρωτοβουλίας για την Κυβερνοασφάλεια του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας και μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων και ο Matthew Turpin, επισκέπτης ερευνητής στο Ίδρυμα Hoover.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: