Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Λήγει σήμερα το 16ο Συνέδριο “GreenPort Cruise & Congress”  

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 22/10/2021

Πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του ΟΛΠ και συμμετέχουν πάνω από180 εκπρόσωποι λιμενικών αρχών, ναυτιλιακών εταιρειών κ.ά.

|> Περισσότεροι από 180 υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων από τη λιμενική κοινότητα προερχόμενοι από λιμενικές αρχές, από φορείς εκμετάλλευσης σταθμών, ναυτιλιακές εταιρείες κ.ά. συμμετέχουν στο τριήμερο 16o Συνέδριο GreenPort Cruise & Congress που φιλοξενείται από την ΟΛΠ Α.Ε. και λήγει σήμερα 22 Οκτωβρίου.

Σκοπός του συνεδρίου, να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τα θέματα γύρω από τη βιώσιμη ανάπτυξη και τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές που απαιτούνται για την αποτελεσματική εφαρμογή των κρίσιμων αλλαγών, οι οποίες θα οδηγήσουν στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και στην αύξηση της ευαισθητοποίησης αναφορικά με τις περιβαλλοντικές εκτιμήσεις και αποφάσεις.

Το Green Port Cruise & Congress θα καλύψει μια σειρά θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του νέου κλιματικού σχεδίου της ΕΕ, των λιμένων που προωθούν νέα καύσιμα, τις βιώσιμες μεταφορές και logistics και γενικότερα θέματα οικονομικών και τεχνικών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα λιμάνια.

Ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΠ Α.Ε., Weng Lin, μεταξύ άλλων δήλωσε στην ομιλία του κατά την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου «…Η θεαματική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια του Λιμένος Πειραιά, η οποία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο αν συνδεθεί με έννοιες πράσινης ανάπτυξης. Στο Λιμάνι Πειραιά αγκαλιάζουμε τη φιλοδοξία της Ευρώπης να είναι η πρώτη περιοχή καθαρών μηδενικών εκπομπών στον κόσμο ως το 2050 και δεσμευόμαστε από την πλευρά μας για την ελαχιστοποίηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τη λειτουργία του Λιμένα ως πρότυπο πράσινης καινοτομίας με σημαντικές περιβαλλοντικές επιδόσεις…».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: