Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Ευριπίδης, ο Παπαδιαμάντης και οι δύο παιδοκτόνες, επί σκηνής

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/10/2021

Πρεμιέρα στο ‘Μικρό Broadway’ με Μήδεια τη Γωγώ Ατζολετάκη και Χαδούλα Φραγκογιαννού τη Μαρία Δημητριάδου (Αύριο 9 μμ)

|> Ένα έργο με ιδιαίτερη γραφή, με θέμα καυτό και πρωταγωνίστρια τη Γωγώ Ατζολετάκη, ανεβαίνει αύριο στη σκηνή τουΜικρού Broadway’ (Αγίου Μελετίου και Πατησίων). Πρόκειται για το έργο “Όταν η Φόνισσα συνάντησε τη Μήδεια” του Γιώργου Α. Χριστοδούλου, όπου συναντάται ο Ευριπίδης με τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη για να «μιλήσουν» περί παιδοκτονίας.

Ο συγγραφέας, θέλοντας να καταπιαστεί με αυτό το θέμα, πήρε τη ‘Μήδεια’ του μεγάλου τραγικού και τη ‘Φόνισσα’ του Παπαδιαμάντη, για να αναδείξει στη θεατρική σκηνή τη συναρπαστική συνάντηση αυτών των δύο παιδοκτόνων μορφών της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Την Μήδεια υποδύεται η Γωγώ Ατζολετάκη, τη Χαδούλα Φραγκογιαννού (‘Φόνισσα’) η Μαρία Δημητριάδου και τους υπόλοιπους ρόλους οι: Χρήστος Γεωργίου, Μαρία Δρακοπούλου, Σάρα Τερζή, Άννα-Μαρία Βιδάλη, Νίκος Τριανταφύλλου, Κωνσταντίνος Μενούνος.

Η σκηνοθεσία και ο σχεδιασμός φωτισμών είναι του Βασίλη Πλατάκη, η μουσική του Τάκη Μπινιάρη, το σκηνικό του Χάρη Σεπεντζή, οι χορογραφίες του Αναστάση Δεληγιάννη οι μάσκες του Αντρέα Λιάλιου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

> Παραστάσεις: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 μμ και κάθε Κυριακή στις 6 μμ.
Διάρκεια παράστασης 1 ώρα και 15’ λεπτά (χωρίς διάλειμμα).
Κρατήσεις viva.gr και στο ταμείο του θεάτρου Τηλ. 211.0159859 και 210.8654787.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: