Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προαιρετική η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή (11 πμ – 4 μμ)

Κοινωνια στις 28/04/2015

Κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου για τις ενδιάμεσες ανοιξιάτικες εκπτώσεις

Η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος , βάσει τις ισχύουσας νομοθεσίας (άρθρο 15 Ν. 4177/2013), θα ισχύσει από το Σάββατο 2 Μαΐου έως και το Σάββατο 9 Μαΐου.

Δεδομένου ότι βάσει του ανωτέρω νόμου, τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά την Κυριακή 3 Μαΐου, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Μαΐου, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, προτείνει την προαιρετική λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων στον Πειραιά την Κυριακή 3 Μαΐου από τις 11.00 π.μ. έως τις 4.00 μ.μ.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης και στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …% έως … %). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί από τις ανοιξιάτικες εκπτώσεις και να επισκεφθεί την αγορά του Πειραιά, που προσφέρει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, μοναδικές τιμές, ποιότητα, ποικιλία, χαμόγελο και εξυπηρέτηση.

 

Μήνυμα των εμπόρων του Πειραιά για την Εργατική Πρωτομαγιά 

Με την ευκαιρία του εορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα:

«Μέσα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας, η εργατική πρωτομαγιά στέλνει πιο δυνατά μηνύματα, αφού γιορτάζεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους ανθρώπους της εργασίας, που είναι αντιμέτωποι με βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και πρωτοφανή ανεργία.

Η δεδομένη αυτή συγκυρία καλεί επιτακτικά όλους μας , εργοδότες και εργαζόμενους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να βρούμε τρόπους διεξόδου και να διεκδικήσουμε λύσεις για ένα καλύτερο αύριο. Να αγωνιστούμε από κοινού για έναν κόσμο ισότητας, ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, μέσα από την ανάπτυξη, την στήριξη της επιχειρηματικότητας, την δημιουργία θέσεων εργασίας, την διασφάλιση των κοινωνικών παροχών και των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

Τιμούμε σήμερα την εργατική Πρωτομαγιά, επισημαίνοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι για την Ελλάδα και τους Έλληνες αξίζει ένα καλύτερο μέλλον».

 

Απάντηση