Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προειδοποίηση ΠΕ Πειραιά προς την υπηρεσιακή κυβέρνηση για τον ΟΛΠ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 11/09/2015

Ανακοίνωση

Ανακοίνωση που ίσως να προκαλεί εντυπώσεις εκδόθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, σχετικά με τον ΟΛΠ και την τύχη του… Η ανακοίνωση αναφέρει:

Η Περιφέρεια Αττικής με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Δήμοι της περιοχής, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα Επιμελητήρια, οι εργοδοτικοί φορείς και οι επιστημονικοί σύλλογοι του Πειραιά έχουν πάρει σαφή και ξεκάθαρη θέση ενάντια στην πώληση του ΟΛΠ και έχουν γίνει προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου πρόκειται να εκδικαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο.Τις τελευταίες ημέρες πυκνώνουν οι πληροφορίες ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, ξεπερνώντας τις θεσμοθετημένες υποχρεώσεις της, προωθεί, εσπευσμένα, διαδικασίες, που δημιουργούν, τετελεσμένα, και δρομολογούν το θέμα της πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ.

Γι’ αυτό, τον λόγο θεωρούμε ότι η υπηρεσιακή Κυβέρνηση, που συνταγματικός ρόλος της είναι μόνο η διεξαγωγή των εκλογών (άρθρο 37 παρ.3 του Συντάγματος), δεν έχει τη νομιμοποίηση, συνταγματική, ηθική και πολιτική, να προχωρήσει σε ενέργειες δεσμευτικές για τη νέα κυβέρνηση, που θα προκύψει, μετά από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου, για ένα ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας, όπως είναι η πώληση του λιμανιού του Πειραιά.

Σε κάθε περίπτωση για ένα τέτοιο ζήτημα πιστεύουμε ότι οι όποιες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν από τη νέα Κυβέρνηση, ώστε να αναλάβει και τις πολιτικές ευθύνες των αποφάσεών της. Κάθε βιαστική ενέργεια από την υπηρεσιακή κυβέρνηση μόνο ερωτηματικά προκαλεί.

Από εκεί και πέρα, θα επαναλάβουμε ότι θέση της Περιφέρειας Αττικής και των φορέων της περιοχής είναι ότι πρέπει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, να εξαιρεθούν, ρητά, με ξεκάθαρη γραπτή δέσμευση, από οποιαδήποτε παραχώρηση οι χώροι της Πολιτιστικής Ακτής καθώς επίσης οι χώροι και οι εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί από τον ΟΛΠ στους Δήμους Πειραιά, Κερατσινίου – Δραπετσώνας και Περάματος.

Οι χώροι αυτοί πρέπει να παραμείνουν στην τοπική αυτοδιοίκηση και να αξιοποιηθούν προς όφελος των δημοτών, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη και στην αναβάθμιση των περιοχών αυτών. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσουν τμήμα μιας μελλοντικής σύμβασης παραχώρησης και με τον τρόπο αυτό η τύχη τους να περάσει στη διακριτική ευχέρεια και διάθεση του νέου ιδιοκτήτη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: