Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προκαταβολή 2.500 ‘’μαύρα’’ ζήτησε ιδιοκτήτης από φοιτητή, γιο του Παρτσαλάκη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 28/07/2023

Ο γνωστός ηθοποιός έκανε δημόσια καταγγελία, λέγοντας «αυτά συμβαίνουν στην ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική»

|> Τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα αποτελεί, η ενοικίαση διαμερίσματος φοιτητών, καθώς κάποιοι ιδιοκτήτες ζητούν αφ’ ενός ‘’τρελά’’ ενοίκια και αφ’ ετέρου κάποιοι ‘’ξύπνιοι’’ ζητούν ‘’αστρονομικές’’ εγγυήσεις και μάλιστα με ‘’μαύρα’’.

Αν και το πρόβλημα δεν είναι χθεσινό, ουδεμία κυβέρνηση δεν έχει ενδιαφερθεί να βρει κάποια λύση, και πάντα δηλώνεται ότι υπάρχει ελευθερία στην αγορά…

Ελευθερία στην αγορά υπάρχει, με την κάλυψη ή μάλλον με εντολή της ΕΕ, αλλά από την ‘’ελευθερία’’ έως την ‘’ελευθεριότητα’’ υπάρχει μία… απόσταση. Ας το σκεφθούν λίγο, όσοι εκλέγονται για να επιλύσουν προβλήματα…

‘’Θύμα’’ μιας τέτοιας περίπτωσης έπεσε και ο ηθοποιός Γιώργος Παρτσαλάκης, που αναζήτησε κατοικία για τον γιό του ο οποίος πέρασε στη Φιλοσοφική Ιωαννίνων. Βρήκε ένα σπίτι και ο ιδιοκτήτης του ζήτησε ως προκαταβολή 2.500 ευρώ ‘’μαύρα’’. Τη εμπειρία του αυτή ανέφερε ο Γιώργος Παρτσαλάκης στην τηλεοπτική εκπομπή ‘’Κοινωνία Ώρα MEGA’’. Μεταξύ άλλων, είπε:

  • «Ο γιος μου πέρασε στη Φιλοσοφική στα Ιωάννινα. Έψαξα να βρω ένα σπίτι και ο ιδιοκτήτης αποφάσισε πως θέλει 2.500 ευρώπροκαταβολή για τα χρήματα που δεν θα φαινόταν στο συμβόλαιο στο οποίο θα φαίνονταν τα μισά χρήματα για να γλιτώσει από την εφορία».
  • «Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά επειδή επικοινώνησα με πολλούς ανθρώπους και αυτό συμβαίνει. Δεν πιστεύω στις ελεγκτικές υπηρεσίες, ότι μπορούν να βάλουν μια τάξη γιατί αυτά συμβαίνουν στην ελεύθερη αγορά η οποία έχει γίνει εγκληματική. Πιστεύω μόνο στον άνθρωπο και θέλω να παρακαλέσω αυτούς του ανθρώπους (τους ιδιοκτήτες) να πάρουν τα χρήματά τους, αλλά να σέβονται τα παιδιά».
  • «Αυτά τα παιδιά φεύγουν από το σπίτι τους για να στήσουν μια νέα Ελλάδα. Έλεος, βοηθήστε τα παιδιά μας γιατί μπορεί κάποιος μπορεί να δώσει κάτι παραπάνω, αλλά υπάρχουν και παιδιά που πάνε να βρουν το Πανεπιστήμιο αλλά και μια δουλειά για να μπορούν να επιβιώσουν».

Απάντηση