Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τρία σκάφη με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό και 10 οχήματα στο ΛΣ

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 12/05/2022

Προμήθεια συνολικού κόστους, 313 χιλ. ευρώ για τα οχήματα και 1.4 εκ. ευρώ για τα σκάφη, με δημόσιο διαγωνισμό από το Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ

|> Με την τελετή ένταξης στο στόλο του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής ενός ακόμη περιπολικού σκάφους που διαθέτει ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό ολοκληρώθηκε το έργο της πράξης Περίθαλψη Αδύναμων Προσφύγων και Διακομιδές Ασθενών Μέσω Θάλασσας (Π.Α.Ι.ΩΝ.ΑΣ) στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας InterregV-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020”.

Η συγκεκριμένη προμήθεια συνολικού κόστους, 312.996,00 ευρώ για τα οχήματα και 1.398.000 ευρώ για τα σκάφη, πραγματοποιήθηκε με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό, και συντέλεσε στην ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με 10 οχήματα τύπου PickUp και ακόμη 2 σκάφη με ειδικό υγειονομικό εξοπλισμό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης, οι βουλευτές Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης,. Κατερίνα Μονογυιού και Φίλιππος Φόρτωμας, ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιανός, η αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κυκλάδων Ε. Κατσάνη, η προϊσταμένη Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Αθηνά Φωκά, ο προϊστάμενος Μονάδας Ευρωπαϊκών Ταμείων υπουργείου Εσωτερικών Κύπρου Κωνσταντίνος Κυπριανός και ο διευθυντής ΕΚΑΒ Αιγαίου Σάββας Καραταπάνης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: