Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όριο μετρητών από σήμερα με όριο ανάληψης τα 400 €

Κοινωνια στις 24/03/2020

Προσπάθεια για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα – Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ε.Ε. Τραπεζών

|> Γεύση από μέρες το 2015 ξυπνούν από σήμερα, μετά την απόφαση για να μπει περιορισμός των αναλήψεων από τα ΑΤΜ, λόγω του κορωνοϊού, σε μιά προσπάθεια για να διασωθεί το τραπεζικό σύστημα.

Ο βασικός περιορισμός αφορά μόνον την ανάληψη μετρητών από τα ΑΤΜ με δικαίωμα τα 400 ευρώ. Δηλαδή, από τα 900 ευρώ που ήταν μέχρι χθες, μειώνεται στα 400 ευρώ ανά συναλλαγή.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αναφέρει:

«Οι τράπεζες μέλη της ΕΕΤ εντείνουν ακόμη περισσότερο τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των συναλλασσομένων, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19».

Για τον λόγο αυτόν, από σήμερα Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως 400 ευρώ πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως 1.000 ευρώ πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ.) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Η ΕΕΤ συστήνει στους πολίτες για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς τους και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της τράπεζας συνεργασίας τους.

Απάντηση