Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σισμανόγλειο: Δωρεά Λάτση ενός νέου στεφανιογράφου

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 07/02/2019

Προσφορά αγγειογραφικού συστήματος τελευταίου τύπου σε συνεργασία με τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

protothema.gr Παναγιώτα Καρλατήρα |> Ένα αγγειογραφικό σύστημα (στεφανιογράφος) τελευταίας τεχνολογίας, που εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, αποτελεί το νέο «αποτύπωμα» της προσφοράς που αφήνει στο πεδίο της υγείας το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Χάρη σε αυτή τη δωρεά το προσωπικό του Αιμοδυναμικού Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας του Σισμανόγλειου – διασυνδεδεμένου με το νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»- θα μπορεί να πραγματοποιεί περί τις 3.125 επεμβατικές πράξεις ετησίως, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Τμήματος, καρδιολόγος, κ. Δημήτρης Σιώνης, κατά τη χθεσινή τελετή εγκαινίων του ιατρικού μηχανήματος. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξεως του 25% σε ό,τι αφορά τις επεμβατικές πράξεις του Αιμοδυναμικού Τμήματος, καθώς το 2018 πραγματοποιήθηκαν 2.649 με τον προηγούμενο παλαιωμένο εξοπλισμό – υπήρχαν δύο στεφανιογράφοι που είχαν αποκτηθεί το 1994 και το 2003 αντίστοιχα.

Οι ευχαριστίες τόσο του διευθυντή κ. Σιώνη όσο και του προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, κ. Πέτρου Αντωνόπουλου προς την κυρία Εριέττα Κούρκουλου και τον κ. Πάρη Κασικόδωστα, παιδιά της κυρίας Μαριάννας Λάτση, που παρέστησαν στα εγκαίνια, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση ήταν θερμές. Και οι δύο υπογράμμισαν το όφελος αυτής της πρωτοβουλίας για το σύστημα δημόσιας υγείας και συνεχάρησαν την κυρία Λάτση και τον κ. Κασιδόκωστα «που συνεχίζουν το σημαντικό έργο δωρεών που έχουν κληρονομήσει από την οικογένειά τους».

Πολλαπλασιαστικό το όφελος της δωρεάς για τη δημόσια υγεία

Στο όφελος που έχουν οι δωρεές στον χώρο της υγείας αναφέρθηκε και ο Γραμματέας Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, κ. Δημήτρης Αφεντούλης. «Η εμπειρία μας των τελευταίων ετών έχει αναδείξει την ιδιαίτερη σημασία και το πολλαπλασιαστικό όφελος που έχουν οι δωρεές μικρής και μεσαίας οικονομικής κλίμακας, στο χώρο της δημόσιας υγείας. Τα μικρά είναι πολλές φορές μεγαλύτερα από τα μεγάλα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αφεντούλης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία», που υλοποιεί το Ίδρυμα σε συνεργασία με τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ. «Το πρόγραμμα εστιάζει στο χρηματοδοτικό κενό και ευελπιστεί, με έναν συντεταγμένο τρόπο, να προσφέρει λύσεις που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των ασθενών, των ιατρών και των νοσηλευτών» κατέληξε.

«Η ελληνική Ναυτιλία βρίσκεται διαχρονικά δίπλα στη χώρα και μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, του φορέα κοινωνικής προσφοράς της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών, υλοποιεί δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος, με επίκεντρο νευραλγικούς τομείς όπως η Υγεία, στην οποία εντάσσεται και η σημερινή δωρεά» σημείωσε ο Εκτελεστικός Σύμβουλος της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, κ. Αθανάσιος Μπούσιος.

Από την πλευρά του, ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Εμμανουήλ Κουταλάς, ευχαρίστησε τους δωρητές τόσο για τον στεφανιογράφο όσο και για τον αξονικό τομογράφο που έχει προσφερθεί και εξήρε αυτήν την πρωτοβουλία διότι καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του συστήματος υγείας.

Η πορεία του προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία»

Ο στεφανιογράφος είναι ένα «αποτύπωμα» που έρχεται σε συνέχεια μιας σημαντικής πορείας που υλοποιούν οι δύο φορείς: του Προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» που στοχεύει στην αναβάθμιση των υποδομών και την ενίσχυση των υπηρεσιών των δημόσιων φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας στην Ελλάδα.

Με τη δωρεά του στεφανιογράφου στο Σισμανόγλειο ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος του προγράμματος. Εντός του 2018 δρομολογήθηκαν, επίσης, οι ακόλουθες δωρεές με συγχρηματοδότηση των δύο φορέων:

– Δωρεά γαστρεντερολογικού ενδοσκοπικού εξοπλισμού, για την αναβάθμιση του Γαστρεντερολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός»,

– Δωρεά δύο κλινών θεραπείας με στρώμα πρόληψης κατακλίσεων και ηλεκτρονικό ζυγό και ενός μηχανήματος πλασμαφαίρεσης και συνεχών μεθόδων, για την αναβάθμιση της Μονάδας Εμφραγμάτων του «Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών»,

– Δωρεά ιατρικού εξοπλισμού, σε συνεργασία με τον οργανισμό «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», στο «Γενικό Νοσοκομείο – Κ.Υ. Φιλιατών», για τη βελτίωση της νοσηλείας των νοσηλευόμενων παιδιών και δωρεά εξοπλισμού στο «Κέντρο Υγείας Παξών» για το παιδιατρικό ιατρείο του.

Για το έτος 2019, οι δύο φορείς ανακοίνωσαν τη συνέχιση του Προγράμματος «Συμπράττουμε για την Υγεία» μέσω δημόσιας πρόσκλησης για χρηματοδότηση έργων μικρής και μεσαίας κλίμακας. Τα έργα αφορούν σε προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού ή/και αναβάθμιση υποδομών, στοχεύοντας στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Δημόσια πρόσκληση σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Η δημόσια πρόσκληση απευθύνεται σε δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) καθώς και σε μη κερδοσκοπικά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Υγείας στην Ελλάδα.

Μέσω του Προγράμματος θα υλοποιηθούν δωρεές σε είδος με συγχρηματοδότηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, οι οποίες εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες: α) δωρεές μικρής κλίμακας ποσού έως πενήντα χιλιάδων ευρώ (€50.000) ανά δωρεά, καθώς και β) δωρεές μεσαίας κλίμακας ποσού έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (€150.000) ανά δωρεά.

Το πλήρες κείμενο της δημόσιας πρόσκλησης για συμμετοχή στο Πρόγραμμα «Συμπράττουμε για την Υγεία» είναι διαθέσιμο στις ιστοσελίδες των χρηματοδοτών (www.latsis-foundation.org και www.syn-enosis.gr).

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019 στις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των χρηματοδοτών του Προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι φορείς μπορούν να επικοινωνούν με το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στις κάτωθι ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τηλέφωνα:

1. Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση: info@latsis-foundation.org , 210-6282888.

2. Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ: syn-enosis@syn-enosis.gr, 210-4291300-3.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: