Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Μητρόπολη Πειραιά φροντίζει για τους αναξιοπαθούντες

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 20/04/2019

Προσφορά περίπου 7.500 «δεμάτων αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι ανθρώπων με οικονομικά προβλήματα

|> Την έμπρακτη συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας οι οποίοι με τεράστιες δυσκολίες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στα καθημερινά εμπόδια που παρουσιάζονται, έδειξε εμπράκτως χθες για μια ακόμη χρονιά η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς.

Μέσω του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ προσέφερε περίπου 7.500 «δέματα αγάπης» με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το πασχαλινό τραπέζι σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα διαβίωσης.

Κατά τον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε πως αυτές τις ημέρες καλούμαστε όλοι να ζήσουμε το πάθος,  τη θυσία και την αγάπη του Θεού για εμάς, υπογραμμίζοντας αρκετές φορές με έμφαση ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι αγαπούμε το Θεό, εάν δεν δείχνουμε εμπράκτως την αγάπη μας για τους συνανθρώπους μας». Η σχετική ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς,αναφέρει!

Ο σεβασμιώτατος εξέφρασε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη του προς τον κ.Ευάγγελο Μαρινάκη, χάρη στην σημαντική προσφορά του οποίου, η Μητρόπολή μας αντιδώρησε και φέτος τα δέματα αγάπης. Τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα γιατί σε δύσκολες στιγμές, βρίσκεται κοντά και δίπλα στους Πειραιώτες, προσφέροντας ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για την επούλωση των πληγών τους. Αξίζει επίσης να σημειώσουμε ότι η Γενική Γραμματέας του Ολυμπιακού κυρία Χριστίνα Τσιλιγκίρη προσέφερε στον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ επιταγή ύψους 10.000 ευρώ, ποσό το οποίο θα διατεθεί στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, στην κάλυψη αναγκών και στην ανακούφιση εμπερίστατων αδελφών μας“.

Ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τους υπευθύνους ιερείς, αλλά και τους εκατοντάδες εθελοντές.

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Πειραιά κ. Μώραλης ο οποίος συνεχάρη τον κ. Σεραφείμ γι’ αυτή την φιλανθρωπική δράση.

Τέλος, αναφέρεται πως οι Ενορίες της Ι.Μ. Πειραιώς θα δέχονται τις προσφορές καθ’ όλη την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδος για να τις αντιπροσφέρουν σε αναξιοπαθούντες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: