Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα… ρεκόρ του Κοινωνικού Τουρισμού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 22/06/2023

Εκδήλωση ενδιαφέροντος με υποβολή 850.000 αιτήσεων για περίπου 1,5 εκ. επιταγές – ποια  είναι η διαδικασία για τις ενστάσεις 

Ανακοινώθηκαν από τη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) οι προσωρινοί πίνακες με τα αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2023, δηλαδή με τους δικαιούχους, και αφορούν σε 300.000 επιταγές κοινωνικού τουρισμού.

Τα αποτελέσματα είναι προσωρινά, καθώς θα ακολουθήσει ολιγοήμερη διορία για ενστάσεις και αμέσως μετά θα ανακοινωθούν εκ νέοι και τα οριστικά αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ και ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να δεν εάν είναι δικαιούχος, με τους 4 τελευταίους αριθμούς του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ.

Κλικ ΕΔΩ για να δείτε τους πίνακες με τα προσωρινά αποτελέσματα των δικαιούχων Κοινωνικού Τουρισμού και θα οδηγηθείτε στη σχετική σελίδα αυτόματα.

Στη συνέχεια, στο τέλος της σελίδας θα πρέπει να ανοίξετε ένα από τα αρχεία:

 • Προσωρινό Μητρώο Δικαιούχων – Ωφελουμένων
 • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Δικαιούχων
 • Προσωρινός Πίνακας Αποκλειομένων Ωφελούμενων Μελών
 • Προσωρινός Πίνακας μη Επιλεγομένων Δικαιούχων λόγω Μοριοδότησης

Στο προσωρινό Μητρώο αναγράφονται:

 • Οι Κωδικοί Αριθμοί Αιτήσεων των δικαιούχων, τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου τους (ΑΦΜ) και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
 • Τα μόρια των δικαιούχων για καθένα από τα κριτήρια επιλογής, τυχόν προσαύξηση (για τις περιπτώσεις ΑμεΑ), η συνολική μοριοδότηση και η σειρά κατάταξής τους.
 • Τα αρχικά και τα δύο τελικά γράμματα του ονοματεπώνυμου των ωφελούμενων μελών ανά δικαιούχο και τα τέσσερα τελευταία ψηφία του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισής τους (ΑΜΚΑ).
 • H ένδειξη για την έκδοση ή μη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού για κάθε επιλεγόμενο δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο αυτού που πληροί τις προϋποθέσεις.
 • Δικαιούχοι για τους οποίους δεν υπάρχει ένδειξη Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού δεν έχουν επιλεγεί για την επιδότηση διαμονής τους σε τουριστικά καταλύματα.

Μέχρι πότε γίνονται οι ενστάσεις

Ιστορικό ρεκόρ εκδήλωσης ενδιαφέροντος σημειώθηκε εφέτος, αφού υποβλήθηκαν σχεδόν 850.000 αιτήσεις για περίπου 1,5 εκ. επιταγές.

Οι δικαιούχοι που υπέβαλαν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία μόνο ένσταση, από την Πέμπτη 22 Ιουνίου και ώρα 15:00 μέχρι το Σάββατο 24 Ιουνίου και ώρα 18:00.

Η ένσταση υποβάλλεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr στη διεύθυνση ΕΔΩ.

Οι δικαιούχοι που καταθέτουν ηλεκτρονική ένσταση οφείλουν να:

 • αναφέρουν σαφώς τον λόγο της ένστασης και σε συνάφεια με τον λόγο απόρριψης (π.χ. εσφαλμένη μοριοδότηση, πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής κ.ο.κ)
 • να τεκμηριώνουν τους ισχυρισμούς τους, επισυνάπτοντας στην ένστασή τους με ηλεκτρονική σάρωση δικαιολογητικά αποδεικτικά αυτών.

Ο τρόπος που αποδεικνύεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής και των κριτηρίων μοριοδότησης περιγράφεται αναλυτικά στη Δημόσια Πρόσκληση (Παράρτημα 2ου Μέρους), το οποίο πρέπει να συμβουλεύονται οι δικαιούχοι για τη σωστή υποβολή των δικαιολογητικών.

Τέλος σημειώνεται πώς όσες ενστάσεις δεν υποβληθούν ηλεκτρονικά, δεν θα εξεταστούν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: