Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Βουλή τοποθετεί κάδους διαχωρισμού απορριμμάτων

Χωρίς κατηγορία στις 20/04/2019

Πρωτοβουλία που εξυπηρετεί  την πολιτική της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων

|> Η Βουλή των Ελλήνων, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της διαχείρισης αποβλήτων στην πηγή και εφαρμόζοντας τον νόμο 4496/17 για τη χωριστή συλλογή επιμέρους υλικών, προχωρά στη διαλογή στην πηγή και ανακύκλωσή τους με τη συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).

Η πρωτοβουλία αυτή εξυπηρετεί  την πολιτική της Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων στην Ελλάδα (πρόληψη, προετοιμασία για επαναχρησιμοποίηση, συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, ανακύκλωση), έτσι ώστε αυτά να αξιοποιούνται και να εκτρέπονται από το ρεύμα των αποβλήτων που οδηγείται σε χώρους τελικής διάθεσης (Χώρους Υγειονομικής Ταφής).

Για τον σκοπό αυτό θα τοποθετηθούν, αρχικά πιλοτικά, σε χώρους του Μεγάρου της Βουλής, ειδικοί κάδοι με σύστημα διαχωρισμού απορριμμάτων και στη συνέχεια θα επεκταθεί η τοποθέτησή τους και στα υπόλοιπα κτίρια. Οι κατηγορίες των απορριμμάτων θα αναγράφονται στις θυρίδες, οι οποίες θα είναι βαμμένες με τα καθιερωμένα χρώματα των τμημάτων περισυλλογής ανακύκλωσης. Ο διαχωρισμός περιλαμβάνει την ξεχωριστή συλλογή χαρτιού, πλαστικού, μετάλλου, γυαλιού και λοιπών απορριμμάτων.

Το έντυπο χαρτί συγκεντρώνεται χωριστά προς ανακύκλωση με τη συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής. Οι υπόλοιπες ανακυκλώσιμες συσκευασίες θα συλλέγονται χωριστά σε μέσα προσωρινής αποθήκευσης (κάδοι) που παρέδωσε η ΕΕΑΑ και θα οδηγούνται προς ανακύκλωση με τη συνδρομή της.

Ειδικά για τα οργανικά απόβλητα, που παράγονται κυρίως στους χώρους εστίασης (κουζίνα εστιατορίου, βρεφονηπιακός σταθμός και κυλικεία)  επιλέγεται η χωριστή διαλογή και θα συγκεντρώνονται σε ειδικό κάδο. Η αποκομιδή τους θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Για την ενημέρωση των εργαζομένων και των επισκεπτών του Κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της ίδιας συνεργασίας, θα διανεμηθεί ενημερωτικό φυλλάδιο με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: