Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόγραμμα για τη στοματική υγεία στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Χωρίς κατηγορία στις 17/07/2015

Ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντοστοματολογικός έλεγχος των νηπίων που φοιτούν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος ολοκληρωμένου προγράμματος στοματικής υγείας που υλοποιείται κάθε χρόνο τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε σχεδόν όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου Πειραιά.

Ο προληπτικός οδοντοστοματολογικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Βρεφονηπιακών Σταθμών και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά.

Οι αρμόδιοι ελεγκτές επισκέφθηκαν και τους 22 Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των  επισκέψεων:

Εφαρμόστηκε αγωγή υγείας με τη μέθοδο της βιωματικής μάθησης σε όλα τα τμήματα των σταθμών

– Έγινε προληπτική οδοντοστοματολογική εξέταση στα νήπια ηλικίας 4-5 ετών

– Σε όλα τα εξετασθέντα νήπια χορηγήθηκε «Έπαινος αστραφτερού χαμόγελου» για τη συμμετοχή τους στο προληπτικό οδοντιατρικό πρόγραμμα

– Σε όλα τα εξετασθέντα νήπια χορηγήθηκε απαντητική/ενημερωτική επιστολή προς τους γονείς τους για την κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών και τις ανάγκες θεραπείας, καθώς και ενεργοποίησή τους για τη βελτίωση της στοματικής υγείας των παιδιών τους περιλαμβάνοντας απλές οδηγίες και συμβουλές.

Ενημερωθείτε για τη βελτίωση και τη διατήρηση της στοματικής υγείας των παιδιών με  βασικές οδηγίες,  οι οποίες είναι ανηρτημένες στο site του δήμου Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: