Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στον Ναύσταθμο βρίσκεται ο “Αίας” – η τρίτη δωρεά του Π. Λασκαρίδη

ΕΛΛΑΔΑ στις 21/08/2021

Πρόκειται για υπερσύγχρονο Πλοίο Γενικής Υποστήριξης. μήκους 85 μ. εκτοπίσματος 4.426 τ. και μέγιστης ταχύτητας 16 κόμβων

|> Κατέπλευσε χθες στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης ΠΓΥ) “ΑΙΑΣ”, που είναι το τρίτο κατά σειρά το οποίο δωρίζει στο Πολεμικό Ναυτικό ο ευπατρίδης πρόεδρος του ιδρύματος “Αικατερίνη Λασκαρίδη”, εφοπλιστής και υποναύαρχος ε.τ. Παναγιώτης Λασκαρίδης.

Η τρίτη δωρεά ΠΓΥ έρχεται ακριβώς ένα χρόνο μετά την παράδοση στο Πολεμικό Ναυτικό του δεύτερου ΠΓΥ “ΗΡΑΚΛΗΣ” και μόλις είκοσι μήνες από αυτή του πρώτου, ΠΓΥ “ΑΤΛΑΣ Ι”.

Το ΠΓΥ ΑΙΑΣ -από το όνομα του Σαλαμίνιου ήρωα- είναι ένα ιδιαίτερο, ισχυρότερο σκάφος, με ευρυφασματικές δυνατότητες υποστήριξης των μονάδων κρούσεως του Στόλου, επιχειρησιακού σχεδιασμού και υλοποίησης αποστολών πολλαπλού τύπου, όχι μόνον διοικητικής μέριμνας.

Τα χαρακτηριστικά του είναι εντυπωσιακά. Είναι μήκους περίπου 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων, με μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων. Πλήρως εξηλεκτρισμένο, διαθέτει σύστημα Dynamic Positioning κατηγορίας DP2 (σταθεροποίησης σε ακινησία με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες), καθώς και δύο γέφυρες διοίκησης με ηλεκτρονικό εξοπλισμό τελευταίου τύπου, χαρακτηριστικά που του προσδίδουν εξαιρετικά επιχειρησιακά πλεονεκτήματα.

Η διαδικασία αποδοχής της εν λόγω δωρεάς βρίσκεται σε εξέλιξη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: