Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Να μας πουν ποιό είναι το “βρώμικο” βενζινάδικο του Πειραιά!

Χωρίς κατηγορία στις 27/08/2017

Το πρόστιμο των 200 χιλ. ευρώ δεν αρκεί στο πρατήριο που έκλεβε και νόθευε

Τ/Π |> Ένα πρατήριο καυσίμων στον Πειραιά καταλήστευε τους καταναλωτές. Τελικά “τσίμπησαν” τον επιχειρηματία και τον τύπο που είχε εγκαταστήσει το σύστημα κλοπής και τους υπεβλήθη πρόστιμο ύψους 200.00 ευρώ. Αυτό ανακοινώθηκε από την αντιπεριφέρεια Πειραιά, με πλήρη λεπτομέρεια, αλλά χωρίς να δημοσιοποιείται το όνομα του επιχειρηματία και η διεύθυνση του βενζινάδικου.

Άραγε με ποιά λογική δεν γνωστοποιείται στους καταναλωτές ποιό είναι αυτό το βενζινάδικο που τους καταλήστευε; Από την στιγμή που το αδίκημα ήταν “επιστημονικό” και διαρκές, θα πρέπει να γίνει γνωστό το συγκεκριμένο πρατήριο καυσίμων, για τον απλούστατο λόγο ότι οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίζουν με καχυποψία όλα τα βενζινάδικα!

Εάν για λόγους “προσωπικών δεδομένων” δεν γίνεται η δημοσιοποίηση της επωνυμίας του βενζινάδικου, τότε θα πρέπει το ίδιο το συνδικαλιστικό όργανο των πρατηριούχων καυσίμων να μεριμνήσει για το “κράξιμο” του συναδέλφου τους! Πώς είναι δυνατόν ένας τίμιος βενζινάς να εξισώνεται με κάποιον διαφορετικής… νοοτροπίας;

Επίσης, θα πρέπει να παρέμβει και η γενική γραμματεία Καταναλωτή, που υφίσταται για την προστασία των καταναλωτών, για να γίνουν… βούκινο αυτοί οι “κύριοι” που έκαναν αυτή τη βρωμοδουλειά.

Η συμπεριφορά της πολιτείας σε τέτοιου είδους πολίτες, ίσως θα πρέπει να είναι λιγότερο επιεικής και όσο για το πρόστιμο των 200 χιλ. ευρώ, με τις διάφορες προσφυγές και την παρέλευση του χρόνου μπορεί να χάσει τη “δυναμική” του.

Τέλος, μία ερώτηση προς τους αρμοδίους της αντιπεριφέρειας: Εσείς σε ποιό πρατήριο καυσίμων ΔΕΝ βάζετε βενζίνη; Τέλος πάντων, η σχετική είδηση ανακοινώθηκε ως εξής:

Πρόστιμα συνολικού ύψους 200.000 ευρώ επιβλήθηκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Πειραιά και στον εγκαταστάτη του συστήματος εισροών- εκροών στο συγκεκριμένο πρατήριο, διότι διαπιστώθηκε ότι γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων από δεξαμενές, που δεν ήταν συνδεδεμένες με το σύστημα εισροών- εκροών.

Ο έλεγχος έγινε, στις 29 Μαρτίου 2017, από κλιμάκιο του Τμήματος Εμπορίου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων  Πειραιώς και Νήσων, στο πλαίσιο των τακτικών και έκτακτων έλεγχων, που γίνονται σε πρατήρια υγρών καυσίμων, με στόχο να ελέγχονται:

  • Η λειτουργία του εγκατεστημένου συστήματος εισροών- εκροών.
  • Η λειτουργία των αντλιών του πρατηρίου.
  • Η ποιότητα των πωλούμενων καυσίμων και των λιπαντικών.

Στο συγκεκριμένο πρατήριο για την εξέταση της λειτουργίας του συστήματος εισροών- εκροών παραλήφθηκαν και εξετάστηκαν στοιχεία από το πρατήριο και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Από τον έλεγχο των στοιχείων διαπιστώθηκαν απενεργοποιήσεις του συστήματος μέτρησης των δεξαμενών, για διάφορα χρονικά διαστήματα το 2014 και το 2015 ενώ  γινόταν αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων. Για τις απενεργοποιήσεις κρίθηκε ότι είχε συνυπαιτιότητα ο εγκαταστάτης του συστήματος εισροών- εκροών.

Επίσης, κρίθηκε ότι με υπαιτιότητα του πρατηρίου δεν είχαν τοποθετηθεί σφραγίδες σε σημεία σφράγισης τεσσάρων αντλιών και πως ο συνολικός αθροιστής μίας αντλίας και ο αντίστοιχος μετρητής του συστήματος εισροών- εκροών είχαν μηδενική ένδειξη.

Για όλες τις παραβάσεις στο πρατήριο υγρών καυσίμων επιβλήθηκε, με αποφάσεις, που εκδόθηκαν αυτές τις ημέρες,  συνολικό πρόστιμο ύψους 100.000 ευρώ  ενώ ισόποσο είναι το πρόστιμο στον εγκαταστάτη του συστήματος, διότι είναι υπότροπος.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πληρώσουν άμεσα το 50% του προστίμου ενώ διατηρούν δικαίωμα προσφυγής ενώπιον του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης και ακολούθως στο Διοικητικό Πρωτοδικείο .

Να σημειωθεί ότι στελέχη της διεύθυνσης Ανάπτυξης των ΠΕ Πειραιά και Νήσων έλεγξαν, το πρώτο εξάμηνο του 2017, συνολικά 34 πρατήρια υγρών καυσίμων. Στην διάρκεια των ελέγχων εξετάστηκαν 257 αντλίες πρατηρίων υγρών καυσίμων  και δύο βυτιοφόρα.
Επίσης, 31 δειγματοληψίες αγορανομικών δειγμάτων, από τα οποία τα 29 αφορούσαν καύσιμα και λιπαντικά και τα υπόλοιπα δύο βιομηχανικά είδη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: