Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καινούργια αυτοκίνητα καλούνται για απόσυρση, με παλιόχαρτα “καρφωμένα” στα παρμπρίζ!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 05/01/2018

Ακόμη και σε… Hammer!

Τ/Π |> Συμβαίνει καμμιά φορά να προτείνεις στον φίλο που ήσασταν μαζί για καφέ να τον συνοδεύσεις με το αυτοκίνητό σου. Όταν όμως πας να πάρεις το αμάξι σου από εκεί που το έχεις παρκάρει, αντικρίζεις ένα χαρτί στο παρμπρίζ “δαγκωμένο” από τους υαλοκαθαριστήρες, που αποτελεί πρόταση για απόσυρση! Άσχετα, βέβαια, εάν το αυτοκίνητό σου είναι του “κουτιού”. Ο… ευγενέστατος επαγγελματίας σού δηλώνει γραπτώς και ενυπογράφως, ότι αναλαμβάνει όχι μόνον να σου το αποσύρει, αλλά να σου δώσει και ένα ποσόν, το οποίο δεν σε φτάνει να αγοράσεις ούτε ποδήλατο!

Εκτός της “πλάκας”, όσο νά’ ναι κάπου δεν αισθάνεσαι όμορφα, όταν σου… προσβάλουν το αυτοκινητάκι σου. Κι αν είναι λίγο παλιό, τότε δεν αισθάνεσαι και τόσο άνετα μπροστά στον φίλο σου. Στη δε περίπτωση, που ο “φίλος” είναι υποψήφιος αγοραστής του αυτοκινήτου, τότε κόβονται τα πόδια σου! Δηλαδή, εκεί που τον πας να του δείξεις το “τεφαρίκι”, ξαφνικά σου το στέλνουν για απόσυρση!

Για πολλούς το αυτοκίνητο δεν αποτελεί μόνον μέσον μετακίνησης, αλλά και… μέλος οικογενείας. Είναι το “αμάξι σου”, τα “πόδια σου” και δεν γουστάρεις να σου “λέει” ο καθένας ότι έληξε η ζωή του αυτοκινήτου σου. Ο κάθε κάτοχος οχήματος, έχει το “γνώθι σαυτόν” αν πρέπει και πότε να αλλάξει αυτοκίνητο, αλλά υπάρχει και ο οικονομικός παράγων…

Ποιοί είναι αυτοί οι κύριοι επαγγελματίες που για προσωπικό τους συμφέρον μειώνουν την αξία περιουσιακού στοιχείου; Και κάτι άλλο; Βάζοντας τα παλιόχαρτά τους στο παρμπρίζ ρυπαίνουν το αυτοκίνητο και ο κάτοχος υποχρεώνεται να ψάχνει να βρει κάδο για να πετάξει την… προσφορά. Κι αν βρέχει και δεν δεις το παλιόχαρτο στο παρμπρίζ, τι θα συμβεί όταν λειτουργήσουν οι καθαριστήρες; Το πιό ψύχραιμο; Θα βρίσεις!

Είπαμε να τηλεφωνήσουμε στους… ευγενικούς επιχειρηματίες, αλλά θεωρήθηκε περιττό, καθώς η απάντηση θα ήταν: “Μα, εμείς λέμε σ΄αυτούς που τα μοιράζουν, να τα τοποθετούν μόνον σε παλιά αυτοκίνητα!”. Τι άλλο να πούνε; Πάντα φταίνε οι μεροκαματιάρηδες…

Η διανομή “διαφημιστικών”, αποτελεί ένα σχετικά φθηνό μέσον διαφήμισης και θεμιτό, εάν δεν ρυπαίνεται το περιβάλλον – κυρίως πολυκατοικίες και αυτοκίνητα. Όμως εάν γίνεται συνετά και προγραμματισμένα το κάθε φυλλάδιο από “παλιόχαρτο” μπορεί να εκληφθεί ως ενημερωτικό έντυπο.

Επειδή το κακό έχει παραγίνει, μήπως οι αρμόδιοι θα πρέπει να ενδιαφερθούν για το φαινόμενο, με στοχευμένες συστάσεις, καθώς στα συγκεκριμένα φυλλάδια υπάρχουν ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις;

Τέλος, σημειώνεται ότι αφορμή για το εν λόγω άρθρο, στάθηκε μήνυμα αναγνώστη ο οποίος βρήκε παλιόχαρτο κολλημένο στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του, που είναι ένα τζιπάκι… Hammer!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: