Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

15 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού (video)

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/10/2022

Πρόταση Μιχαηλίδου για να γνωρίζει ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης το πώς προσεγγίζεται και συνοδεύεται ένα άτομο με οπτική αναπηρία

|> Η 15η Οκτωβρίου έχει παγκοσμίως καθιερωθεί ως η ημέρα εορτασμού του «Λευκού Μπαστουνιού», με στόχο τη διάδοση της μεγάλης σημασίας της χρήσης του και την ευαισθητοποίηση του κοινού στην προσπάθεια των ατόμων με προβλήματα όρασης για μια πιο ανεξάρτητη διαβίωση, αλλά και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που συναντούν στην καθημερινή μετακίνησή τους.

Η ιστορία του Λευκού Μπαστουνιού ξεκινά μετά τη λήξη του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου στην Αμερική, όπου αναπτύχθηκε ένα κίνημα αποκατάστασης και επανένταξης των ατόμων που τυφλώθηκαν από ατυχήματα κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Το κίνημα αυτό ξεκίνησε από τον οφθαλμίατρο Richard Hoover, ο οποίος πρωτοχρησιμοποίησε ένα μακρύ καλάμι για τη βοήθεια της κίνησης των τυφλών βετεράνων του πολέμου.

Με την ευκαιρία της αυριανής Παγκόσμιας Ημέρας Λευκού Μπαστουνιού, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων, Δόμνα Μιχαηλίδου, έδωσε προχθές ειδική συνέντευξη Τύπου και προτείνει να δει ο κάθε ευαισθητοποιημένος πολίτης το παρακάτω video, για το πώς προσεγγίζουμε και συνοδεύουμε ένα άτομο με οπτική αναπηρία

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: