Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πρόταση της «Στρογγυλής Τραπέζης» για καταπολέμηση της πειρατείας

Χωρίς κατηγορία στις 11/10/2014

Μια αναθεωρημένη έκδοση κατευθυντήριων γραμμών, για την καταπολέμηση της πειρατείας, κυκλοφόρησε από την «Στρογγυλή Τράπεζα» των διεθνών ναυτιλιακών ενώσεων (Round Table of international shipping associations).

Η έκθεση έχει τίτλο «Guidelines for Owners, Operators and Masters for Protection against Piracy in the Gulf of Guinea Region». Η πειρατεία και οι ένοπλες ληστείες στα ύδατα ανοικτά της Δυτικής Αφρικής έχει γίνει καθιερωμένη εγκληματική δραστηριότητα, που απασχολεί έντονα τον τομέα της ναυτιλίας.

Αν και η φύση των επιθέσεων σε πλοία στη Δυτική Αφρική διαφέρει από εκείνες που επιχειρούνται στη Σομαλία, οι βασικές αρχές των «Βέλτιστων Πρακτικών Διαχείρισης (BMP)» είχαν αναπτυχθεί το προηγούμενο διάστημα από τη βιομηχανία, προκειμένου να χτυπηθεί το φαινόμενο της πειρατείας στον Ινδικό Ωκεανών και εφαρμόζονται επίσης.

Οι κατευθυντήριες γραμμές μπορούν να εφαρμοστούν σε συνδυασμό με τις «Βέλτιστες Πρακτικές Διαχείρισης», αλλά επιδιώκουν να προσαρμόσουν αυτό με τις ιδιαιτερότητες των απειλών στη Δυτική Αφρική, παρέχοντας ολοκληρωμένες συμβουλές για την αποφυγή και την αποτροπή αξιόποινων πράξεων και ένοπλων ληστειών στην περιοχή.

Η ενημερωμένη έκδοση λαμβάνει επίσης υπ’ όψιν τις νέες περιφερειακές πρωτοβουλίες ασφάλειας των θαλάσσιων μεταφορών στη Δυτική Αφρική, ιδίως το Maritime Trade Information Sharing Centre για τον Κόλπο της Γουινέας, το οποίο παρέχει τώρα ένα κομβικό σημείο πληροφοριών για την καταπολέμηση της πειρατείας και του θαλασσίου εγκλήματος.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: