Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σύσκεψη για την πολιτική προστασία στα σχολεία

Χωρίς κατηγορία στις 10/12/2018

Πυροπροστασία / πυρασφάλεια συζήτησαν με Πυροσβεστική, Γαβρίλης με αντιδημάρχους

|> Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 10/12 στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με αντικείμενο την ασφάλεια των σχολικών μονάδων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, ο διοικητής και αξιωματικοi του Πυροσβεστικού Σώματος,  οι αντιδήμαρχοι Παιδείας των δήμων και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η σύσκεψη αυτή αποτελεί συνέχεια των πρωτοβουλιών  για σειρά θεμάτων που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και την ασφάλεια μεταξύ των οποίων η ενημερωτική συνάντηση με τους Διευθυντές των Σχολείων της Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκε στις 12/11 με θέμα τα μέτρα πρόληψης και αντίδρασης εκπαιδευτικών και μαθητών σε περιπτώσεις εκδήλωσης επικίνδυνων φαινομένων.

Στη σύσκεψη, παρουσιάστηκε το θεσμικό πλαίσιο, οι υποχρεώσεις και οι απαιτήσεις πυροπροστασίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Εξετάστηκε αναλυτικά το ζήτημα της πυροπροστασίας και πυρασφάλειας των σχολικών μονάδων, προκειμένου η διαχείριση ενός συμβάντος να είναι οργανωμένη και ψύχραιμη, να διασφαλίζει την υγεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε:

  • Να συνεχιστεί ο κύκλος ενημέρωσης των εκπαιδευτικών σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πολιτική προστασία και τη διαχείριση εκτάκτων περιστατικών/κρίσεων.
  • Να υπάρξει διαδικασία ελέγχου και πιστοποίησης της υφιστάμενης πυρασφάλειας των εκπαιδευτηρίων (επάρκεια υλικών και μέσων, εκπαίδευση προσωπικού κλπ).
  • Να πραγματοποιηθεί έλεγχος του υφιστάμενου εξοπλισμού που σχετίζεται με την πυρασφάλεια και να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας όπου κριθεί απαραίτητο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: