Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Π. Χατζηπέρος: “Στη σκιά του Ποσειδώνα – Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού Βέλος”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/05/2016

Βιβλίο-μαρτυρία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην έδρα της Π.Ε. Πειραιώς και Νήσων, η συνέντευξη Τύπου  για το βιβλίο του Παναγιώτη Χατζηπέρου με τίτλο «Στη σκιά του Ποσειδώνα – Η ανταρσία του Αντιτορπιλικού Βέλος», παρουσία συναγωνιστών του αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο αντιτορπιλικό “Βέλος”. Ο ναύαρχος ε.α. Νίκος Αρτεμάκης προλόγισε το βιβλίο και αναφέρθηκε στην επίμαχη χρονική περίοδο, όπως ο ίδιος την έζησε, και τον συμβολισμό που είχε για τον αντιδικτατορικό αγώνα η κορυφαία ενέργεια αυτή των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηπέρος αναφέρθηκε στα προσωπικά του βιώματα , στην καταλυτική προσωπικότητα του Νίκου Παππά, στον αυθόρμητο χαρακτήρα και το απρόβλεπτο της κίνησης της ανταρσίας των αξιωματικών του αντιτορπιλικού “Βέλος”, χάρη στον οποίο και πέτυχε.

Είπε πως το βιβλίο του, που αποτελεί προσωπική μαρτυρία μιας ολόκληρης εποχής, συνιστούσε όνειρο 43 ετών που έγινε επιτέλους πραγματικότητα με την ελπίδα να θυμίσει στους παλιότερους και να εμπνεύσει τους νεότερους και να διατηρήσει άσβεστη την ιστορική μνήμη. Και όπως τόνισε “η σημερινή μέρα είναι μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αντιφασιστικό αγώνα και την λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου“.

Με συγκινησιακή φόρτιση οι συναγωνιστές του κ. Χατζηπέρου ένωσαν τις δικές τους αναμνήσεις για το σημαντικό αυτό ιστορικό συμβάν και έδωσαν ραντεβού στην παρουσίαση του βιβλίου που θα γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στις 8 Ιουνίου.

Απάντηση