Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ράμπα ειδικών προδιαγραφών στην πεζογέφυρα του Κηφισού στο Νέο Φάληρο

Εν Δημω στις 29/09/2016

Ειδική για ΑμεΑ

Μια νέα και σύγχρονη ράμπα ειδικών προδιαγραφών για ΑμεΑ κατασκευάστηκε από τον  δήμο Πειραιά,  στην  υπάρχουσα πεζογέφυρα του Κηφισού ποταμού που συνδέει  το Νέο Φάληρο με το Μοσχάτο,  στο ύψος της οδού Καλλέργη. Η νέα ράμπα θα διευκολύνει τη διέλευση των πολιτών και ειδικότερα των ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Το σημαντικό αυτό έργο, αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών του Νέου Φαλήρου, καθώς ήταν απαγορευτική η πρόσβαση σε άτομα με κινητικά προβλήματα, αλλά και πολιτών που επιθυμούσαν την άμεση πρόσβαση στα δύο εμπορικά κέντρα  των δήμων.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η χρήση της νέας ράμπας θα είναι εφικτή, με την ολοκλήρωση της κατασκευής και από την πλευρά του δήμου Μοσχάτου, έπειτα  από συνεννόηση και συνεργασία των δύο δήμων.

rampa-khfisos-amea

Ο αντιδήμαρχος Οδοποιίας Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:

«Η δημοτική αρχή κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Νέου Φαλήρου, για την άμεση διέλευση των πολιτών, δίνοντας έμφαση στην εύκολη πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, μέσω της πεζογέφυρας του Κηφισού ποταμού, ο οποίος βρίσκεται ανάμεσα στους δύο δήμους. Για την εύρυθμη λειτουργία της νέας ράμπας, έγιναν τοπικές παρεμβάσεις στα πεζοδρόμια καθώς και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Ευελπιστώ, ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί το έργο και από την πλευρά του Δήμου Μοσχάτου, έτσι ώστε η πεζογέφυρα να είναι πλήρως λειτουργική».

Απάντηση