Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρυμούλκηση ακυβέρνητου τουρκικού στην Κω και θάνατος ασθενούς (71)

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 06/05/2015

Εκτός από την… υποδοχή “στρατιών” παράνομων μεταναστών και προσφύγων, το Λιμενικό, έχει και άλλους “πονοκέφαλους”. Τα “επιπλέον” του τελευταίου 24ώρου, είναι μεταξύ άλλων, ένα ακυβέρνητο τουρκικό με 106 επιβάτες και ένας θάνατος ενός 71χρονου που δεν πρόλαβε να διακομιστεί στο νοσοκομείο…

Συγκεκριμένα:

Ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης έπλεε tiw πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη 6/5, κοντά στο λιμάνι της Κω το με τουρκική σημαία Ε/Γ-Υ/Γ “Aegean Prince“, που μετέφερε 106 επιβάτες και εκτελούσε το δρομολόγιο Αλικαρνασσός (Τουρκία) – Κω.
Το “Aegean Prince ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ”Παναγία Φανερωμένη”, συνοδεία περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, προς το λιμένα της Κω όπου και προσέδεσε.
Απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι αποκατάστασης λειτουργίας των κύριων μηχανών και προσκόμισης βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα.

Κατά την διάρκεια εκτέλεσης προγραμματισμένου δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ “Αδαμάντιος Κοραής”από Θήρα – Ίο – Σίκινο – Φολέγανδρο – Κίμωλο – Μήλο – Σίφνο – Σέριφο – Κύθνο – Πειραιά , απεβίωσε 71χρονος ασθενής, ο οποίος είχε επιβιβαστεί, συνοδεία αγροτικού ιατρού του Κέντρου Υγείας Μήλου, προκειμένου να μεταφερθεί από τη Μήλο στον Πειραιά.
Από τη Λιμενική Αρχή Σερίφου που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στο νεκροτομείο Πειραιώς.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: