Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα η απεργία-απάντηση της ΕΣΗΕΑ, προς κυβέρνηση και κάθε ψεύτη, λαμόγιο και απατεώνα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/09/2017

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ

|> Τέλειωσαν τα ψέματα. Κάθε ψεύτης, λαμόγιο και απατεώνας στον πάγκο του. Ο εμπαιγμός για τον ΕΔΟΕΑΠ, δεν πάει άλλο. Κυβέρνηση και εργοδότες πρέπει να αφήσουν τις καθυστερήσεις και τις «βυζαντινολογίες» και να αποφασίσουν τι πρόκειται να κάνουν.

Η κυβέρνηση να αποφασίσει και οι εργοδότες να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Με την τακτική της αδιαφορίας που ακολουθεί υ κυβέρνηση για τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και γενικότερα για τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στις «γαλέρες» του Τύπου(«φέσια», απολύσεις, απληρωσιές κ.ά) , όλο και φιμώνεται η ελευθεροτυπία. Ας μην κρυβόμαστε… Πού το πάνε τελικά; Να γίνουν οι δημοσιογράφοι… γραμματείς; Και άλλοι προσπάθησαν…

Προ του μεγάλου αυτού εμπαιγμού, η ΕΣΗΕΑ στέλνει το «μήνυμα» ότι έφτασε η ώρα των μαζικών κινητοποιήσεων, και σαν πρώτη δόση κηρύσσει για την ερχόμενη Τρίτη 26/9 απεργία σε όλα τα Μέσα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αναφέρει:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαπιστώνει ότι έχει εξαντληθεί κάθε όριο στην διαπραγμάτευση με την κυβέρνηση και τους εργοδότες για την σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Η κωλυσιεργία και η άκαμπτη στάση των εργοδοτών σε συνδυασμό με την αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, η οποία δεν αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να νομοθετήσει βιώσιμη λύση για τη σωτηρία και τη στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από τον συντονισμό και την οργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων.

Για τον λόγο αυτό, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ κηρύσσει 24ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα από τις 06.00 της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου 2017 έως τις 06.00 της Τετάρτης, 27 Σεπτεμβρίου 2017.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά και ενωτικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν και θα εξαγγελθούν, με πίστη για το δίκαιο του αγώνα μας και αποφασιστικότητα έως την τελική δικαίωση. Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν δίνοντας αμέσως λύση στο αδιέξοδο, εντός του πλαισίου των ρεαλιστικών προτάσεων που έχουν κατατεθεί από την ΕΣΗΕΑ στις επαφές της με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και τις εργοδοτικές Ενώσεις.

Οι χιλιάδες συνάδελφοί μας δικαιούνται φάρμακο, περίθαλψη, επικούρηση και εφάπαξ. Δεν τα παραχωρούμε, δεν υποχωρούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Το «τζάμπα» τέλειωσε.

Απάντηση