Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στον Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 10/03/2019

Σήμερα οι εκδηλώσεις στο «Κ. Κωσταράκος» και στην Πηγάδα,  ενώ αύριο Καθαρά Δευτέρα τα Κούλουμα θα γιορταστούν στη Φρεαττύδα

|> Άρχισαν χθες οι εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, στο Δημοτικό Θέατρο και  στο πάρκο Δηλαβέρη. Σήμερα συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος» και στην πλατεία Πηγάδας.

Ο δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης  σε δήλωσή του τόνισε, ότι ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τις Απόκριες με ένα όμορφο πρόγραμμα εκδηλώσεων τονίζοντας «Πιστεύω πως παρά τα προβλήματα, έχουμε ανάγκη από στιγμές ψυχαγωγίας και διασκέδασης. Είναι σημαντικό να προσφέρουμε χαμόγελα στα παιδιά.  Όπως πάντα λέω  και θα το λέω, όταν χαμογελάνε τα παιδιά, χαμογελάμε κι εμείς».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Για σήμερα, Κυριακή 10/3, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Κ. Κωσταράκος», στα Καμίνια και στην πλατεία Πηγάδας, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • “Κ. Κωσταράκος”

11.00-14:00: παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το φανταστικό χωριό» του Σπύρου Γραμμένου. Παράλληλα,  τα παιδιά θα ψυχαγωγηθούν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική και μασκότ, θα κατασκευάσουν χαρταετό μινιατούρα και αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα δημιουργήσουν μπαλονοκατασκευές και θα μεταμορφωθούν στο πνεύμα του καρναβαλιού με Face Painting.

  • Πηγάδα 

11:00-14:00: αποκριάτικη εκδήλωση στην  πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Πηγάδας. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με ξέφρενη αποκριάτικη μουσική, με φουσκωτό παιχνίδι, θα φτιάξουν αποκριάτικη μάσκα στο εικαστικό εργαστήρι, θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμό χορού, θα απολαύσουν σόου από μάγο και ξυλοπόδαρο και θα ζωγραφίσουν αποκριάτικα τα πρόσωπά τους με Face painting.

  • Καθαρή Δευτέρα 

Ο Δήμος Πειραιά γιορτάζει τα Κούλουμα με το πέταγμα του χαρταετού, παραδοσιακό γλέντι, χορό και τραγούδι στην παραλία της Φρεαττύδας από τις 10:30 το πρωί. Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στο ΓΕΛ Καλλίπολης (είσοδος από Μαρίας Χατζηκυριακού).

>>> Στις εκδηλώσεις, η  Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, θα ψυχαγωγήσει μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικες μελωδίες.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: