Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα στα Καρδάμυλα θα γίνει η Εξόδιος Ακολουθία για τον Ηλία Τσάκο

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 11/04/2015

Σήμερα, Μεγ. Σάββατο, στα Καρδάμυλα της Χίου θα πραγματοποιηθεί η Εξόδιος Ακολουθία θα πραγματοποιηθεί για τον Ηλία Τσάκο, που έφυγε από τη ζωή τη Μεγάλη Πέμπτη ύστερα από πολυετή και αξιοπρεπή μάχη με την επάρατο.

Ο ιδρυτής της Entrust Maritime Co. Ηλίας Ν. Τσάκος, γεννήθηκε στα Καρδάμυλα και ανήκε σε μια οικογένεια με βαθειά ναυτική παράδοση. Από την ηλικία των 17 ετών ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στη θάλασσα, έχοντας εμπνευστεί από τις ιστορίες του πατέρα του και του αδελφού του καπ. Παν. Τσάκου. Ο ίδιος αποφοίτησε από την Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου το 1961. Συνέχισε τη σταδιοδρομία του στις μηχανές των πλοίων και έφτασε μέχρι Αρχιμηχανικός, έχοντας προηγουμένως λάβει και μεταπτυχιακές σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το 1970 επέστρεψε στην Αθήνα και με μπροστάρη τον καπ. Παναγιώτη Τσάκο και συνεργάτη τον Π. Ευθυμιάδη ίδρυσαν την «Τσάκος Ναυτιλίας και Εμπορική Α.Ε.».

Το 1981 ο Ηλ. Τσάκος πήρε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή και αμέσως μετά έγινε Marine Manager. Τέσσερα χρόνια αργότερα, προήχθη στη θέση του Chief Executive Officer της «Tsakos Shipping και Εμπορική Α.Ε.» και κατείχε τη θέση αυτή για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το 1990, αφού αφιέρωσε είκοσι χρόνια στην Tsakos Shipping αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική του εταιρία εντός του Ομίλου Τσάκου, την Enrtust Maritime Co.

Ο Ηλίας Τσάκος ήταν παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, της Μαρίας, του Νίκου και του Αλέξανδρου.

Πηγή: arxipelagos.com

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: