Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σήμερα το ειδικό αφιέρωμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για την Δόμνα Σαμίου – την μεγάλη τού παραδοσιακού μας τραγουδιού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/10/2023

Στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «“Σήκω ψυχή μου”!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22» – Θα μιλήσουν Διονύσης Σαββόπουλος, Λάμπρος Λιάβας, Θάνος Τσακνάκης

|> Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία σε συνεργασία με τον καλλιτεχνικό σύλλογο Δημοτικής Μουσικής ‘’Δόμνα Σαμίου’’, διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου (1928-2012), στο πλαίσιο του κύκλου παράλληλων δράσεων της έκθεσης «“Σήκω ψυχή μου”!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 7 μμ, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλής των Ελλήνων.

Στο α’ μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσουν:

  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος, πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής της έκθεσης «Σήκω ψυχή μου»!… Εικόνες και μουσικές των προσφύγων του ’22»,για τη Δόμνα Σαμίου και την παρουσία της στο ‘’Ροντέο’’ και στο ‘’Κύτταρο’’.
  • Λάμπρος Λιάβας, καθηγητής Εθνομουσικολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος θα αναφερθεί στη ζωή και θα αναλύσει διεξοδικά το έργο της Δόμνας Σαμίου.
  • Ο Θάνος Τσακνάκης, φιλόλογος, μέλος του δ.σ. του καλλιτεχνικού συλλόγου Δημοτικής Μουσικής ‘’Δόμνα Σαμίου’’ ο οποίος θα μιλήσει για την κεφαλαιώδους σημασίας συνεισφορά της Δόμνας Σαμίου στην ελληνική παράδοση.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, καθηγητής του ΕΚΠΑ, Ευάνθης Χατζηβασιλείου.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σωκράτης Σινόπουλος.

Στο β’ μέρος της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί μουσικό αφιέρωμα από τη ‘’Χορωδία Δόμνα Σαμίου’’, σε διδασκαλία και διεύθυνση χορωδίας της Κατερίνας Παπαδοπούλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: