Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σαν σήμερα απελευθερώθηκε η Αθήνα από τους ναζί κατακτητές

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 12/10/2021

Πατούλης: Ο καλύτερος φόρος τιμής για τους προγόνους που θυσιάστηκαν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, για μια χώρα μονιασμένη

|> Mε αφορμή τη σημερινή eπέτειο Απελευθέρωσης  της Αθήνας από τα ναζιστικά στρατεύματα το 1944, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

«Η μέρα που απελευθερώθηκε η Αθήνα είναι ημέρα γιορτής, μνήμης, σεβασμού και τιμής για εκείνους που αγωνίστηκαν και θυσίασαν την ίδια τους τη ζωή για την ελευθερία. Στη συνείδηση των πολιτών η 12η Οκτωβρίου αποτυπώνει την ελπίδα και την αισιοδοξία για ένα καλύτερο μέλλον.

Τιμούμε τους ηρωικούς αγωνιστές μας και στέλνουμε όλοι μαζί ένα ηχηρό μήνυμα πως στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, δεν έχουν θέση φασιστικές και μισαλλόδοξες ιδεολογίες. Ο καλύτερος φόρος τιμής για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν είναι να εργαστούμε όλοι μαζί, για μια ισχυρή πρωτεύουσα, για μια χώρα μονιασμένη.

Μέσα από τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη μπορούμε να εξασφαλίσουμε την κοινωνική προκοπή που θα συμβάλει προκειμένου η Αττική μας και συνολικά η Ελλάδα να κατακτήσει τη  θέση που της αξίζει σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Είναι υποχρέωση μας να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης. Είναι χρέος μας να βοηθήσουμε τους νέους να γνωρίσουν τις τραγικές αλλά και ταυτόχρονα ηρωικές στιγμές του λαού μας».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: