Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έλεγχοι για τον κορωνοϊό από τη Δημοτική Αστυνομία

Χωρίς κατηγορία στις 01/03/2021

“Σαρώνει” ελέγχοντας πεζούς, λεωφορεία, καταστήματα και δημοτικές υπηρεσίες!

|> Συνεχίζονται  οι έλεγχοι της Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά για την τήρηση των μέτρων που αφορούν την προστασία της υγείας των πολιτών από την “πανδημία” του κορωνοϊού.

Καθημερινά, σε 24ωρη βάση και με νυχτερινές περιπολίες η Δημοτική Αστυνομία επιχειρεί σε διάφορα σημεία της πόλης, προκειμένου να αποτραπεί οποιοσδήποτε συγχρωτισμός και να αποφευχθεί η όποια χαλάρωση σχετικά με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων.

Το τελευταίο διάστημα έχουν διενεργηθεί 4.027 έλεγχοι τόσο σε πεζούς όσο και σε επιβαίνοντες σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ταξί, για χρήση μάσκας και “άδεια” μετακίνησης και έχουν βεβαιωθεί 205 παραβάσεις. Επιπλέον, έχουν ελεγχθεί 210 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά, περίπτερα, ενώ παράλληλα η Δημοτική Αστυνομία, δηλώνεται σε ανακοίνωση ότι προχωρά σε συστηματικούς ελέγχους και στις δημοτικές υπηρεσίες (Δημαρχείο, γκαράζ κλπ).

Σημειώνεται, ότι με πρωτοβουλία της διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας Πειραιά έχουν διεξαχθεί τους τελευταίους 4 μήνες 21 κοινοί έλεγχοι με την Εθνική Αρχή Διαφάνειας με μικτά κλιμάκια, κυρίως για τον έλεγχο όλων των λαϊκών αγορών του Δήμου, αλλά και σε σούπερ μάρκετ κ.α.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά, παρά το ελάχιστο έμψυχο δυναμικό για την έκταση και τις ανάγκες της πόλης, συνεχίζει το έργο της, διενεργώντας καθημερινά πληθώρα στοχευμένων ελέγχων, με έμφαση σημεία όπου παρατηρείται συγκέντρωση κόσμου. Η πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, σε συνδυασμό με την επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα ο Πειραιάς και η ευρύτερη περιοχή, απαιτούν από όλους υπευθυνότητα και κοινωνική πειθαρχία. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο, πως όσους ελέγχους κι αν κάνει η Δημοτική Αρχή και η Ελληνική Αστυνομία, αν ο καθένας από εμάς δεν αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και δεν επιδείξει αυξημένη ατομική ευθύνη και σεβασμό στα ισχύοντα μέτρα, δεν θα αλλάξει η παρούσα κατάσταση. Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας προφανώς και δεν είναι τιμωρητικός, ωστόσο για να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα,  οφείλουμε όλοι να τηρούμε πιστά τις οδηγίες της Πολιτείας και των αρμόδιων υγειονομικών αρχών. Από την πλευρά μας συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς τις ενέργειές μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας,  για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Η αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κυριακή Μπουρδάκου, είπε:

«Η Δημοτική Αστυνομία Πειραιά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και δεδομένου του μικρού αριθμού υπαλλήλων της  κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την τήρηση των μέτρων και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός. Σίγουρα όλοι έχουμε κουραστεί από την αλλαγή της ζωής μας. Παρακαλώ όμως  τους Πειραιώτες να δείξουν αυξημένη ατομική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία και να τηρούν τα μέτρα, προκειμένου να επιστρέψουμε το συντομότερο στην κανονικότητα και να απολαύσουμε ξανά την όμορφη πόλη μας. Προς το παρόν ας την προστατεύσουμε. Ας γίνουμε η λύση και όχι το πρόβλημα».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: