Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας για “μη έχοντες”, δηλώνει ο Αλεξιάδης

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 14/10/2015

Σήμερα στον ΑΝΤ1

Θα αρχίσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφ΄όσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους“, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1,

και επεσήμανε ότι “δεν θα μειωθούν συντάξεις και μισθοί με την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος“, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά και ένα τμήμα του να δαπανατάται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, τόνισε ότι “δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις“.

Στόχος μας είναι δώσουμε κίνητρα και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος“, είπε ο κ. Αλεξιάδης. Ανέφερε πως θα δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος. Είπε ότι “στις σκέψεις είναι και η σύνδεση της έναρξης επιχείρησης από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας“, διευκρινίζοντας πως “για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό“.
Προανήγγειλε αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας λέγοντας ότι “προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω”, ενώ σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης είπε ότι “το αργότερο μεθαύριο θα αποφασιστεί τι θα γίνει και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος“. Επίσης, ανέφερε ότι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ θα γίνουν το 2016 με απώτερο στόχο την εξομείωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.
Διεμήνυσε ότι “καμιά λίστα δεν θα οδηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε παραγραφή”, ενώ είπε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει δημοσιογραφικές πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί δεν έχουν εγκρίνει την παράταση της μη παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ που έχει ζητήσει η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας πως “έχει ζητηθεί από τους θεσμούς η παράταση της παραγραφής“. Εξέφρασε πάντως, την ελπίδα, ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη στο θέμα…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: