Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Τετάρτη η δίκη για τον άδικο θάνατο του Κώστα Κατσούλη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/01/2022

Σε δεύτερο βαθμό διεξάγεται μετά από αναίρεση  της εφετειακής απόφασης από τον Άρειο Πάγο – Οι τρεις κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί σε ποινές φυλάκισης 13, 13 και 12 ετών, αντιστοίχως

|> Την ερχόμενη Τετάρτη 26/1 συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του αξέχαστου Κώστα Κατσούλη, τον Σεπτέμβριο του 2014 στο γήπεδο του Ηροδότου. Αν και έχουν περάσει 7,5 χρόνια από τον θάνατο του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

Η επαναληπτική εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό –για τρεις εκ των κατηγορουμένων, μετά από αναίρεση στον Άρειο Πάγο– άρχισε την περασμένη Τετάρτη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης, αλλά διεκόπη για την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 31, 33 και 39 ετών αντίστοιχα, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της θανατηφόρας σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Το πρωτόδικο δικαστήριο διεξήχθη τον Μάρτιο του 2016 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου.

Οι δύο μεγαλύτεροι, 39 και 33 ετών σήμερα, είχαν κριθεί ένοχοι και τους είχαν επιβληθεί ποινές κάθειρξης 16 και 13 ετών αντίστοιχα, ενώ ο 31χρονος είχε κηρυχθεί αθώος. Ωστόσο είχε ασκηθεί έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης από την Εισαγγελία Εφετών Ανατολικής Κρήτης.

Στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο κρίθηκαν ένοχοι και οι τρεις, οι δύο καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και στον 31χρονο επιβλήθηκε κάθειρξη 12 ετών. Του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ακολούθησε αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, έγινε δεκτό και έτσι σήμερα έχουμε την επανάληψη της δίκης σε δεύτερο βαθμό.

Στο πρωτόδικο δικαστήριο η Αθανασία Κατσούλη -μητέρα του Κώστα- η οποία συγκίνησε το ακροατήριο με την αξιοπρέπεια της, είχε καταθέσει με παράπονο: «Έφυγε το παιδί μου και δεν μπόρεσα ούτε στο φέρετρο να το δω. Δεν μου επέτρεψαν να δω τον Κώστα μου μετά τη νεκροτομή».

Από την πλευρά του, ο πατέρας του είχε υποστηρίξει ότι ο Κώστας είχε δεχθεί οργανωμένη και στοχευμένη επίθεση. Ανέφερε ότι στοχοποίησαν το γιο του επειδή μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους αδύναμους στην κερκίδα. Αξέχαστα τα λόγια του: «Του δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό και δεν του άφησαν περιθώρια διαφυγής. Αυτή ήταν πάντα η στάση ζωής του και αυτή πλήρωσε»…

Πηγές: kyanoleukos.gr, cretalive.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: