Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μετ’ εμποδίων η διάσωση των δακτύλων της Έρρικας

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/08/2020

Σε δύσκολη εγχείρηση υπεβλήθη στο ΚΑΤ η πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ

|> Δύσκολα πέρασε η νύχτα για την Έρρικα Πρεζεράκου, που σε πρώτη φάση φάση κατάφερε να περάσει τον πήχη του χειρουργείου, αλλά τα ποσοστά επιτυχίας για την διάσωση των δακτύλων της είναι απογοητευτικά.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, νοσηλεύεται στην Κλινική Άκρας Χειρός –Μικρουχειρουργικής Άνω Άκρου του νοσοκομείου ΚΑΤ και οι εμπειρότατοι γιατροί του δημόσιου νοσοκομείου κατέβαλαν κάθε προσπάθεια ώστε να μπορέσουν να σώσουν τα δάχτυλά της, τα οποία είχαν κοπεί. Δύσκολο το χειρουργείο αλλά οι ελπίδες πάντα υπάρχουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη ενώ βρισκόταν με δύο φίλους της σ φουσκωτό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Κύθνου. Για αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία η Έρρικα έπεσε στη θάλασσα και η προπέλα της “έπιασε” δύο δάκτυλα του χεριού της. Διακομίστηκε αρχικά με όχημα του ΕΚΑΒ στο περιφερειακό ιατρείο Κύθνου για τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια με ελικόπτερο στο ΚΑΤ.

Εξ άλλου, σε σχετική ανακοίνωση του Λιμενικού, που εκδόθηκε σήμερα το πρωί στις 02:47, με τίτλο “Τραυματισμός ημεδαπής στην Κύθνο” αναφέρεται:

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κύθνου, για τον τραυματισμό 45χρονης ημεδαπής στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά ν. Κύθνου. Ειδικότερα, η ανωτέρω, ενώ επέβαινε σε πνευστό Ε/Ρ-Τ/Χ σκάφος, έπεσε στη θάλασσα, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της στο δεξί άνω άκρο. Η 45χρονη, αρχικά μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Κύθνου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αεροδιακομιδή της σε νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει νοσηλευόμενη. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: