Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε “κοινή πλεύση” οι έμποροι του Πειραιά με την συνομοσπονδία του Εμπορίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 13/07/2023

Συνάντηση του προέδρου της ΕΣΕΕ Γ. Καρανίκα με τον Θ. Καπράλο (ΕΣΠ) κατά τη συνεδρίαση του δ.σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

|> Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συνεργασίας, ήταν η συνάντηση του προέδρου Θ. Καπράλου και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς (ΕΣΠ), με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) Γ. Καρανίκα,  που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη κατά την συνεδρίαση του δ.σ., στα γραφεία του ΕΣΠ.

Ο πρόεδρος κ. Καπράλος καλωσόρισε τον κ. Καρανίκα στην πρώτη συνεδρίαση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, μετά τις εκλογές του ΕΣΠ όπου σημειώθηκε ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής από μέλη του και τον ευχαρίστησε για τις προσπάθειες και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ΕΣΕΕ στη στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα αιχμής που απασχολούν την πειραϊκή επιχειρηματική κοινότητα, όπως: Η αναγκαιότητα στρατηγικού σχεδιασμού για την εκμετάλλευση του τουριστικού αποτυπώματος που προέρχεται από την κρουαζιέρα και όχι μόνο, με σκοπό την προβολή της πειραϊκής αγοράς μέσω της καμπάνιας “Shopping in Greece”, και συνδυαστικά με τις δυο ψηφιακές πλατφόρμες που έχει δημιουργήσει ο Εμπορικός Σύλλογος, η προσπάθεια ένταξης των πειραϊκών επιχειρήσεων στην υπηρεσία Tax Free, η ανάγκη δημιουργίας της Ιπποδάμειας Αγοράς Τροφίμων, ως σημαντικός πόλος έλξης τουριστών και επισκεπτών στην πόλη του Πειραιά κ.ά. τοπικού ενδιαφέροντος ζητήματα.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο, όπως η ευκολότερη πρόσβαση σε προγράμματα ΕΣΠΑ, τα προγράμματα ΛΑΕΚ, η πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, θέματα φορολογικά, ρευστότητας των επιχειρήσεων, τραπεζικών χρεώσεων κ.λπ. ενώ αναδείχθηκε και η σημασία της ενότητας για την ανάδειξη κοινών προβλημάτων και την επίτευξη κοινών στόχων.

Επιβεβαιώθηκε η συνέχιση της άριστης συνεργασίας μεταξύ ΕΣΕΕ και ΕΣΠ και η πρόθεση υλοποίησης κοινών δράσεων, ώστε η πειραϊκή αγορά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη, σύμφωνα και με το μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Πειραιά, το ΙΝΕΜΥ. της ΕΣΕΕ και τον ΕΣΠ, μια πρωτοβουλία που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς το πειραϊκό εμπόριο καλείται να ανταπεξέλθει στις νέες απαιτήσεις της αγοράς και του ανταγωνισμού, όπως επίσης στα νέα τεχνολογικά δεδομένα της ψηφιακής εποχής που διανύουμε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: