Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε προτεραιότητα τέθηκε το πρόγραμμα για την επισιτιστική συνδρομή

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 29/07/2015

Την συμμετοχή της σε οκτώ συμπράξεις για το πρόγραμμα «επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοηθείας Απόρων (ΤΕΒΑ/FEAD), επισφράγισε και επισήμως η Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλοντας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία, στην αντιμετώπιση της φτώχειας και στους 66 Δήμους της Περιφέρειας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση.

Σε πέντε περιφερειακές ενότητες (κεντρικού τομέα, βόρειου τομέα, νότιου τομέα, Πειραιά & Νήσων) ανέλαβε και τον ρόλο του συντονιστή εταίρου.

Σημειώνεται ότι το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ) υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση, διανομή τροφίμων καθώς και Βασικής Υλικής Συνδρομής. Στηρίζει επίσης Συνοδευτικά Μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελούμενων. Ο χρόνος υποβολής Αιτήσεων υπαγωγής στο Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (ΕΠ I) από μέρους των δυνητικά ωφελούμενων ορίζεται έως τις 5 Αυγούστου 2015.

Η περιφερειάρχης Αττικής  Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά: «Η φτώχεια και η αντιμετώπισή της είναι σήμερα η πρώτη προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής. Το ΤΕΒΑ είναι ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια τόσο του πρώτου όσο και του δεύτερου βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέσα από την συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αυτή την στιγμή έχει τον πρώτο λόγο, αλλά και την Εκκλησία, τους Δήμους και τους άλλους φορείς και συλλογικότητες θα προσπαθήσουμε να εξυπηρετήσουμε τους σκοπούς του προγράμματος με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: