Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε σοβαρή κατάσταση διακομίστηκε στο ΓΝΑ εργαζόμενος των ΕΛΠΕ

ΕΛΛΑΔΑ στις 08/05/2015

Έξι είναι τελικά οι τραυματίες από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.20 το πρωί στις εγκαταστάσεις του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, όπως ανακοινώθηκε από τα ΕΛ.ΠΕ. Ο ένας εξ αυτών, λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος κρίθηκε ως σοβαρή η κατάστασή του, διακομίστηκε στις 12 το μεσημέρι, διασωληνωμένος και με συνοδεία ιατρικού προσωπικού από το Αττικό Νοσοκομείο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το ατύχημα οφείλεται σε ανάφλεξη που σημειώθηκε στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από ελληνική εργολαβική εταιρεία. Κατά τη διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. «το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας».

Εν τω μεταξύ, με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ εκφράζει “την αμέριστη συμπαράστασή της στους συναδέλφους που τραυματίστηκαν σήμερα εν ώρα εργασίας από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα διυλιστήρια Ασπροπύργου“. Σημειώνει ότι το περιστατικό “επαναφέρει δυστυχώς το μείζον ζήτημα της τήρησης των μέτρων προστασίας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας“και ζητεί “να δοθούν άμεσα διευκρινίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς, να εξεταστεί διεξοδικά εάν η επιχείρηση είχε λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα που ορίζει ο νόμος και αν αυτά τα μέτρα τηρήθηκαν και φυσικά να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές υπάρχουν“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: