Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι ευρωεκλογές «ζωντανά» από ειδικό ιστότοπο του ΕΚ

ΕU στις 06/04/2019

Σε όλες τις γλώσσες των κρατών – μελών της ΕΕ και θα ανανεώνεται συνεχώς όλο το βράδυ

|> Νέος χρηστικός ιστότοπος (https://ekloges-apotelesmata.eu/) με τα αποτελέσματα των παλαιότερων και των επερχόμενων Ευρωπαϊκών Εκλογών σε όλες τις επίσημες γλώσσες της ΕΕ, θα ανανεώνεται συνεχώς το βράδυ των εκλογών στις 26 Μαΐου με τα συνολικά αποτελέσματα, συμπεριλαμβανομένων αναλύσεων ανά χώρα, αμέσως μόλις γίνονται γνωστές λεπτομέρειες από τις εθνικές αρχές.

Ο ιστότοπος περιέχει στοιχεία για τις συνθέσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 1984, ανάλυση βάσει εθνικών κομμάτων και πολιτικών ομάδων από το 1979 και όλα τα αποτελέσματα σε εθνικό επίπεδο από το 2009. Παρέχει επίσης πληροφορίες για τις τάσεις των εκλογών, για παράδειγμα όσον αφορά τη συμμετοχή ανά φύλο. Συγκεκριμένα:

  • Παρέχεται εργαλείο σύγκρισης δεδομένων μεταξύ διαφορετικών εκλογικών αναμετρήσεων.
  • Οι χρήστες μπορούν να διερευνήσουν πιθανές μετεκλογικές συμμαχίες με το εργαλείο υπολογισμού πλειοψηφιών, όταν δημοσιοποιηθούν οι πρώτες επίσημες προβολές στις 26 Μαΐου.
  • Με τη χρήση απλού εργαλείου γραφικών συστατικών («widget») οι επισκέπτες μπορούν να προσαρμόσουν τον ιστότοπο στις ανάγκες τους, το οποίο θα τους επιτρέψει επίσης να δημοσιεύσουν αποτελέσματα παλιότερων αναμετρήσεων στο δικό τους ιστότοπο «ζωντανά» αποτελέσματα.
  • Υπάρχει δυνατότητα «κατεβάσματος» στοιχείων σε αρχεία ανοιχτών δεδομένων (json, xml and csv) και αρχεία εικόνων (jpg and png).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: