Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε 17 σημεία-‘’καρδιές’’ του Πειραιά συλλέγονται καπάκια για αγορά αμαξιδίων

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 21/09/2023

Μια θαυμάσια δράση με το σύνθημα «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς», με στόχο την απρόσκοπτη μετακίνηση ΑμεΑ

|> Μία σημαντική ανταποδοτική δράση: «Μην ξεχνάς το καπάκι να κρατάς», μέσω της οποίας υπογραμμίζεται έμπρακτα η αξία της ανακύκλωσης για την προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλει στο να βοηθηθούν άτομα με κινητικά προβλήματα, πραγματοποίησε η διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Πειραιά, στην πλατεία Κανάρη.

Ο Δήμος Πειραιά έχει τοποθετήσει 17 ειδικούς κάδους σε σχήμα καρδιάς για τη συλλογή και ανακύκλωση πλαστικών καπακιών σε διάφορα σημεία της πόλης, τα οποία θα διαθέσει στον Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος, με τα έσοδα να αξιοποιούνται για την αγορά αναπηρικών νοσοκομειακών αμαξιδίων, τα οποία θα προσφερθούν σε συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα.

Στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απένειμε τιμητικές πλακέτες στους παραολυμπιονίκες κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου και Γιάννη Κωστάκη, για τη συμμετοχή τους.

Δ Η Λ Ω Σ Ε Ι Σ

  • Η παραολυμπιονίκης κολύμβησης Αλεξάνδρα Σταματοπούλου:

«Ως δημότης του Πειραιά θεωρώ ότι πρόκειται για μία εξαιρετική δράση διότι βοηθάει τον Σύλλογο Παραπληγικών ή άλλους συλλόγους που χρειάζονται αμαξίδια, βοηθάει πολλούς από εμάς».

  • Ο παραολυμπιονίκης κολύμβησης Γιάννης Κωστάκης:

«Πρόκειται για μια πολύ σημαντική δράση, όπου μαθαίνουμε να μην πετάμε τα καπάκια, αλλά να τα τοποθετούμε στις «καρδιές» για την ανακύκλωση και για να αγοράζονται αμαξίδια για τους ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη».

  • Η πρόεδρος του σωματείου ΔΥΑΜΕΑ (‘’Δεν Υπάρχουν Άνθρωποι Με Ειδικές Ανάγκες Μόνο Άνθρωποι’’) Σύλβια Αντώναρου:

«Αν γεμίσουν με καπάκια οι 17 «καρδιές» του Δήμου Πειραιά αγοράζονται τρία αναπηρικά νοσοκομειακά αμαξίδια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον Αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ρέππα και όλους όσοι συνέβαλλαν σε αυτή τη δράση».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: