Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σημαντική η συμβολή της Celestyal Cruises στην εθνική μας οικονομία

ΝΑΥΤΙΛΙΑ,ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 11/11/2015

Φεύγει από Πειραιά…

Μέσα στη μιζέρια που ζει η Ελλάδα, μία αισιόδοξη είδηση φέρνει η θαλασσινή αύρα, μια και η Celestyal Cruises, έχει το… θράσος να δηλώνει ότι όχι μόνον δεν την χτύπησε η οικονομική κρίση, αλλά σημείωσε και μεγαλύτερα κέρδη, ενώ η περίοδος 2015-2016 αναμένεται πιο «χρυσοφόρος».

Όμως η μοναδική ναυτιλιακή εταιρεία κρουαζιέρας, έχει και μία… κακή συνήθεια, αφού επιμένει να «χτίζει» και να επισκευάζει τα κρουαζιερόπλοιά της στο Πέραμα.

Αλλά κατά την συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το πρωί στον πολυχώρο «Κάπα 8 point» στην Αθήνα, από τους παράγοντες της Celestyal Cruises, ακούστηκε και μία δυσάρεστη είδηση για τον Πειραιά, που δεν είναι άλλη από την πρόθεση της εταιρείας να χρησιμοποιεί για τις κρουαζιέρες της το λιμάνι του Λαυρίου. Ο λόγος; Η ανικανότητα του δήμου Πειραιά να… αντιληφθεί τις προδιαγραφές που πρέπει να έχει ένα σύγχρονο λιμάνι, αλλά και μία σύγχρονη πόλη!

Έτσι ως «ανίκανο» χαρακτήρισε τον δήμο Πειραιά διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κυριάκος Αναστασιάδης, συμπληρώνοντας δε, και την αδυναμία του λιμένα να εξυπηρετεί την κρουαζιέρα. Επ’ αυτού ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι, επειδή το λιμάνι στερείται δεύτερης εισόδου/εξόδου, προτεραιότητα εισόδου στο λιμάνι δίνεται στα καράβια της Cosco, ακολουθούν τα επιβατηγά και ύστερα τα κρουαζιερόπλοια! Που σημαίνει ότι ένα κρουαζιερόπλοιο είναι υποχρεωμένο να εισέλθει πριν τις 6 το πρωί κάνοντας… ράλι, διότι διαφορετικά το περιμένει η ράδα!

Στη συνέντευξη Τύπου της Celestyal Cruises, ανακοινώθηκαν τα μελλοντικά της σχέδια και παρουσιαστήκαν τα ενθαρρυντικά στοιχεία της φετινής τουριστικής περιόδου.

Η Celestyal Cruises παρουσίασε την πορεία της για το 2015 σε αριθμούς και ανακοίνωσε το μελλοντικό της σχεδιασμό καθώς και τους νέους προορισμούς που προστίθενται στα δρομολόγια της.

Ο Κυριάκος Αναστασιάδης, διευθύνων σύμβουλος της Celestyal Cruises και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής CLIA Ευρώπης, αναφέρθηκε στα θετικά μηνύματα που στέλνει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπήρξαν ιδιαίτερα τον Ιούλιο, γεγονός που επηρέασε τις κρατήσεις του Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ενώ επισήμανε την πολυδιάστατη συμβολή της Celestyal Cruises στην ελληνική οικονομία ιδιαίτερα το 2015.

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Πυθαγόρας  Νάγος, αντιπρόεδρος Πωλήσεων της Celestyal Cruises, όπου ανεφέρθη στην αύξηση κατά 20% στη διακίνηση επιβατών σε σχέση με το 2014, καθώς  η εταιρεία μετέφερε με τα κρουαζιερόπλοιά της συνολικά 129.731 επιβάτες που αντιστοιχούν σε 516.000 διανυκτερεύσεις ξένων επιβατών.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, «Υπήρξε μία σημαντική άνοδος σε όλες τις αγορές μας, όπως στη Βόρεια +13% και Νότια Αμερική +17%, την Ευρώπη +25% ενώ εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών από την Τουρκία  +135%».  Ο κ. Νάγος, επίσης, αναφέρθηκε στους νέους προορισμούς που σταθερά επενδύει η εταιρεία τα τελευταία χρόνια, καθώς προστίθενται στα δρομολόγια του 2016 το Ναύπλιο, τα Χανιά και η Μυτιλήνη, από το νέο κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Celestyal Nefeli.

Στο σχεδιασμό της εταιρείας για το 2018 είναι η προσθήκη μιας χειμερινής επταήμερης κρουαζιέρας  με την ονομασία «Τρεις Ήπειροι» με το Celestyal Olympia, η οποία θα ξεκινάει από το Λαύριο και θα επισκέπτεται τρεις ηπείρους, Ευρώπη (Ρόδο), Ασία (Αττάλεια – Τουρκία, Άγιοι Τόποι – Ισραήλ) και Αφρική (Πορτ Σάϊντ – Αίγυπτος). Παράλληλα, ο Π. Νάγος αναφέρθηκε στην τρίτη χρονιά δραστηριοποίησης στην Κούβα με την Cuba Cruise, η οποία πλέον επεκτείνεται για τέσσερις εβδομάδες, και απολαμβάνει το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επιβατών αλλά και την ενθουσιώδη υποδοχή από την αγορά της Αμερικής και του Καναδά. Η Celestyal Cruises, όχι μόνο αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρεία κρουαζιέρας που πραγματοποιεί δρομολόγια στην Κούβα αλλά είναι και η μοναδική εταιρεία παγκοσμίως που επισκέπτεται συνολικά τέσσερα λιμάνια.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για το 2016, ο αντιπρόεδρος επιχειρήσεων καπ. Γιώργος Κουμπενάς, αναφέρθηκε στη συνεχή αναβάθμιση που πραγματοποιείται στα κρουαζιερόπλοια της εταιρείας, στηρίζοντας τις ελληνικές ναυπηγοεπισκευαστικές μονάδες με συνολικά 20 εκατ. ευρώ για το 2015, ενώ παρουσίασε αναλυτικά το σημαντικό έργο προσθήκης 51 μπαλκονιών στο Celestyal Crystal, τονίζοντας την ανταγωνιστικότητα και τεχνογνωσία των ελληνικών ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων. Στη συνέχεια μίλησε για τη συνολική συνεισφορά της Celestyal Cruises, καθώς πραγματοποίησε συνολικά 977 προσεγγίσεις στα ελληνικά λιμάνια (ποσοστό 25% επί συνόλου 4.162 προσεγγίσεων). Η συνολική εκτιμώμενη δαπάνη των επιβατών άγγιξε τα 77 εκατ. ευρώ το 2015 και τα άμεσα έξοδα λειτουργίας της εταιρείας ανήλθαν στα 33 εκ. ευρώ. Η δε συνολική εκτιμώμενη συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία ανήλθε συνολικά στα 110 εκατ. ευρώ, προσφέροντας σημαντική οικονομική ανάσα στη χώρα.

Για τις πρωτοβουλίες του τμήματος Marketing της εταιρείας ανεφέρθη η Σαλώμη Πνευματικού- διευθύντρια Marketing τόσο για την προώθηση της Ελλάδας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού όσο και στην προσπάθεια εκπαίδευσης και άνοιγμα της ελληνικής αγοράς με τις ειδικές και δελεαστικές προσφορές για τους Έλληνες επιβάτες για τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και για το φθινόπωρο, παρά τις πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν εκείνη την περίοδο.

Και επειδή η κρουαζιέρα δεν είναι μόνο νούμερα επιβατών αλλά και πρωτοποριακές δράσεις για την ασφάλεια, ο Βασίλης Γκάζικας, διευθυντής του Ναυτιλιακού Τμήματος της Celestyal Cruises παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα που συμμετέχει η εταιρεία για το οποίο και βραβεύτηκε από τα Lloyds List Awards – ένα υπερσύγχρονο τεχνολογικά σύστημα, που στοχεύει στην διάσωση επιβατών σε περιπτώσεις ατυχημάτων και φέρει το όνομα του Αργοναύτη «Lynceus» ή στα ελληνικά «Λυγκέας».

Celestyal Cruises2Τέλος, για την εταιρεία εξίσου σημαντική είναι και η συνεισφορά στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιείται. Όπως ενημέρωσε η Φρόσω Ζαρουλέα, διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων, οι ενέργειες εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί η Celestyal Cruises συνεχίζονται σταθερά, αναδεικνύοντας τη συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών, στο πλαίσιο της οποίας περισσότεροι από 500 μαθητές όλων των σχολείων της Μήλου απόλαυσαν αυτή τη χρονιά ένα «ταξίδι» στη γνώση, με την παρακολούθηση του προγράμματος «Παίζω και Καταλαβαίνω», το οποίο η εταιρεία μετέφερε αποκλειστικά στο νησί. Το 2015 θα κλείσει με την παρακολούθηση του προγράμματος και από όλους τους μαθητές των σχολείων της Ίου.

Με σταθερά βήματα ανάπτυξης και στοχευμένες πρακτικές, τόσο η Celestyal Cruises, όσο και η κρουαζιέρα εν γένει, απολαμβάνει τα θετικά αποτελέσματα της φετινής τουριστικής περιόδου, παρά τις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που αντιμετωπίζει η χώρα και βλέπει με συγκρατημένη αισιοδοξία την επόμενη χρονιά.

Ποιά είναι η Celestyal Cruises

H Celestyal Cruises με 30 χρόνια εμπειρίας σήμερα είναι η μοναδική εταιρεία κρουαζιέρας η οποία εδρεύει στην Ελλάδα. Επισκέπτεται τα περισσότερα ελληνικά λιμάνια από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία (συνολικά 30 λιμάνια) προωθώντας την αυθεντική ελληνική εμπειρία και προβάλλοντας τις ομορφιές, τη φιλοξενία, τις γεύσεις και τον πολιτισμό της χώρας μας στους ξένους επισκέπτες. Διαχειρίζεται έξι κρουαζιερόπλοια εκ των οποίων τα τέσσερα εκκινούν από ελληνικά λιμάνια ενώ τα άλλα δύο είναι ναυλωμένα στον μεγάλο τουριστικό όμιλο TUI. Παράλληλα, δραστηριοποιείται εδώ και τρία χρόνια στην Κούβα μέσω της Cuba Cruise. Αποτελώντας ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό οργανισμό και με σεβασμό στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις των φιλοξενούμενων του, η Celestyal Cruises προσφέρει καθημερινά σταθερή ποιότητα υψηλών υπηρεσιών, σε εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες. Μέσα στο 2015 απέσπασε το βραβείο «Καλύτερης Στρατηγικής Επικοινωνίας» στα ναυτιλιακά βραβεία Ευκράντη και τρία βραβεία στα Tourism Awards: ένα χρυσό στην κατηγορία «Κρουαζιέρα – Θεματικές Εκδηλώσεις» και δύο αργυρά στις κατηγορίες «Συνεισφορά στην εθνική οικονομία» και «Υποστήριξη τοπικών κοινοτήτων – Νέοι προορισμοί». Παράλληλα, ως επιβεβαίωση των καινοτόμων πρακτικών της, η εταιρεία διακρίθηκε στο θεσμό των HR Community Awards με πέντε Silver Awards. Τέλος, η Celestyal Cruises είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρουαζιέρας (CLIA Europe).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: