Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σημαντική και συμβολική για την ΕΕ, η επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα

ΕΛΛΑΔΑ στις 22/10/2015

Και το 2013 έβρεχε!

Η επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα στον συγκεκριμένο χρόνο που πραγματοποιείται, οπωσδήποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί ως “εθιμοτυπική” με γαρνιτούρα διάφορες επαφές οικονομικού περιεχομένου… Πρόκειται για μία επίσκεψη, που αποτελεί σταθμό για την Ελλάδα και ίσως αρκετά σημαντική για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Ελλάδα βρίσκεται στο “αμήν” – τόσο που να ξερογλείφονται για grexit κάποιοι τύποι σαν τον κ. Σόϊμπλε. Όμως ο μελλοντικός (;) καγκελάριος, τις τελευταίες ημέρες δεν φαίνεται να διαθέτει το “τουπέ” του, επειδή θα έχει ενημερωθεί σχετικά με τον σημερινό ρόλο της χώρας του, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου με την VW. Ενός σκανδάλου, που μάλλον δεν αποκαλύφθηκε τυχαία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή…

Το “καμπανάκι” για την Γερμανία έχει χτυπήσει και δεν αποκλείεται η Γαλλία να “θυμήθηκε” την ισχύ της και να συνέβη κάτι σαν “αλλαγή φρουράς”!

Κάτι άλλο που προκαλεί ευχάριστες υποψίες, είναι οι αλλεπάλληλες αμερικανικές παρεμβάσεις που παρατηρούνται τον τελευταίο καιρό για το ελληνικό χρέος και την ανάπτυξη στη χώρα μας.

Η επίσκεψη του Φρανσούα Ολάντ στην Ελλάδα, εκτός από σημαντική, μάλλον θα αποβεί και συμβολική, όπως οι επισκέψεις των Σαρλ ντε Γκωλ και Ζισκάρ ντ’ Εσταίν. Βέβαια, η Αθήνα υποδέχεται τον Φρανσουά Ολάντ υπό βροχή, αλλά και τον Φεβρουάριο του 2013 που είχε ξαναέρθει και τότε έβρεχε! Άλλωστε όταν “δεις” βροχή είναι καλό το όνειρο…

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: