Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο κορωνοϊός δεν “χτύπησε” το λιμάνι της Ελευσίνας

Ναυτιλια στις 28/05/2020

Σημειώθηκε σημαντική αύξηση των εσόδων το πρώτο 4μηνο του έτους, εν μέσω της πανδημίας

|> Σημαντική αύξηση σημείωσαν τα έσοδα του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας ΑΕ (ΟΛΕ) κατά το πρώτο 4μηνο του έτους (Ιανουάριος-Απρίλιος 2020)  σε σχέση με αντίστοιχο τετράμηνο του 2019.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Οικονομικών Υπηρεσιών του ΟΛΕ, η αύξηση των εσόδων του εμπορικού λιμένα της Ελευσίνας ξεπερνά το 28% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2019.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Μάλιστα, η αύξηση προέκυψε παρά τη μείωση που προέκυψε σε έσοδα από λιμενικά τέλη κατόπιν της κατά γράμμα εκτέλεσης της εφαρμοστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν μειωμένα λιμενικά τέλη κατά 20% και πλήρης απαλλαγή (100%) από το τέλος παραχώρησης χώρων της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης για την λειτουργία καταστημάτων εστίασης κατά τους κρίσιμους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο 2020, λόγω της πανδημίας.

Επισημαίνεται ότι η συνολική αύξηση των εσόδων του ΟΛΕ κατά το πρώτο τετράμηνο του 2020 συγκριτικά με το αντίστοιχο τετράμηνο του 2019, οφείλεται ως επί το πλείστον στην εμπορική χρήση του Λιμένα Ελευσίνας. Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εμπορευματική κίνηση παρουσίασε άνοδο κατά 30% σε σχέση το 2019, λόγω της αύξησης του όγκου των φορτίων.

Απάντηση