Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σταθάκης για Ενιαία Αγορά: Προστασία καταναλωτών και ενίσχυση των ΜμΕ

ΕU,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 02/03/2015

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης συμμετείχε σήμερα στην 3.371η σύνοδο του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν θέματα της Ενιαίας Αγοράς.

Στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στη σημασία της Ενιαίας Αγοράς για την εύρυθμη λειτουργία τής Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θετικά βήματα που έχουν γίνει σε αυτήν την κατεύθυνση παρότι διαπιστώνονται σημαντικές καθυστερήσεις που αποτρέπουν την μεγιστοποίηση των οφελών της.

Επεσήμανε, ότι στο στάδιο αυτό πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην οδηγηθεί η Ε.Ε. στην απορρύθμιση σημαντικών τομέων όπως των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, όπου αναπόφευκτα τα κράτη μέλη λειτουργούν σε διαφορετικά ρυθμιστικά καθεστώτα. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να ομογενοποιήσουμε τις ρυθμίσεις χρησιμοποιώντας ως βάση τις καλύτερες πρακτικές που ακολουθούνται και να τις ενσωματώσουμε στο εθνικό δίκαιο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην παρέμβαση του Αντιπροέδρου της Επιτροπής του Γιούρκι Κατάινεν για την ανάγκη λήψης θαρραλέων ενεργειών στους τομείς των αδειοδοτήσεων, της πάταξης της διαφθοράς, της ορθής διαχείρισης των κρατικών προμηθειών και στη σημασία ενός σταθερού φορολογικού συστήματος, τα οποία ανέδειξε ως αναγκαίες πολιτικές για την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς.

Όσον αφορά τους τομείς που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την για λήψη μέτρων για την απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων και αμοιβαίας αναγνώρισης, ο υπουργός τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι να ληφθούν υπ’ όψιν ως κριτήρια και αυτά της προστασίας των καταναλωτών και της διασφάλισης και ενίσχυσης της θέσης των ΜμΕ στην ευρωπαϊκή οικονομία, οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά και την κινητήριο δύναμη της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: