Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σταθάκης και Χόγιερ συζήτησαν και για δημόσια έργα και Σχέδιο Γιούνκερ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 18/05/2015

Σήμερα στο Λουξεμβούργο

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λουξεμβούργο η συνάντηση του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη με τον πρόεδρο του ομίλου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ (φωτό).

Συζητήθηκε η τρέχουσα δραστηριότητα της ΕΤΕπ στην Ελλάδα, που σχετίζεται με τα έργα ΕΣΠΑ και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις νέες προοπτικές που ανοίγονται από το Σχέδιο Γιούνκερ και στη δυνατότητα ένταξης σε αυτό ελληνικών έργων.

Στο ίδιο πλαίσιο αναλύθηκαν εκτενώς τα χρηματοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες η ΕΤΕπ έχει ενισχύσει από την αρχή της κρίσης με 11 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος Χόγιερ διαβεβαίωσε τον υπουργό Οικονομίας ότι η ΕΤΕπ θα συνεχίσει να υποστηρίζει τα υγιή δημόσια και ιδιωτικά έργα στην χώρα, καθώς επίσης και όσα έχουν προκύψει με τη σύμπραξη του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ εξέφρασε στον Έλληνα Υπουργό την αμέριστη συμπαράστασή του στη γενικότερη πορεία των διαπραγματεύσεων και τόνισε ότι ο Όμιλος είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε οποιεσδήποτε νέες ρυθμίσεις προς όφελος της Ελλάδας, αν αυτό ζητηθεί από τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: