Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στα “δίχτυα” του Λιμενικού η σπείρα που ήταν έτοιμη για… ντελίβερυ χασίς!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 26/10/2015

Στη Ρόδο

Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών πραγματοποιήθηκε, πρωινές και απογευματινές ώρες χθες, ευρεία επιχείρηση από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό 6.236 kgr ακατέργαστης κάνναβης και τις συλλήψεις ενός 49χρονου και δύο 33χρονων.

Ειδικότερα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε 49χρονος, πρωινές ώρες χθες από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, κατά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, εντοπίστηκαν επιμελώς κρυμμένες στο κάτω μέρος, 6 πλαστικές συσκευασίες οι οποίες περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μικτού βάρους 6.236 kgr.

limeniko narkotika

Σε συντονισμένη επιχείρηση που ακολούθησε και στην οποία συμμετείχαν στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας και του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου και κατόπιν εντολής  του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, συνελήφθησαν για απόπειρα διακίνησης ναρκωτικών και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση οι δύο 33χρονοι.

Κατόπιν εντολής του εισαγγελέα και σε συνεργασία με στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε δύο οικίες στην Αττική, σχετιζόμενες με τους συλληφθέντες από το Γραφείο Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, όπου εντοπίστηκαν, στην πρώτη οικία:

  • Μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 590 γραμμαρίων.
  • Μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 120 γραμμαρίων.
  • Μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 31 γραμμαρίων.
  • Μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 11,6 γραμμαρίων.
  • Ένα μεταλλικό κυτίο καπνού με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους 67,1 γραμμαρίων.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο και μία κάρτα SIM.

Εντός της οικίας αυτής συνελήφθη ένας 55χρονος ημεδαπός.

Κατά τη νομότυπη έρευνα στη δεύτερη οικία συνελήφθη ένας 34χρονος αλλοδαπός, ενώ εντοπίστηκαν:

  • Μία πλαστική συσκευασία (δοχείο με καπάκι) με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 840 γραμμαρίων.
  • Μία πλαστική συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους 0,9 γραμμαρίου.
  • Ένα κινητό τηλέφωνο.
  • Ποσότητα κάνναβης μικτού βάρους 0,9 γραμμαρίου.

Οι συλληφθέντες πρόκειται να προσαχθούν στην Εισαγγελία Ρόδου, ενώ προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: