Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στείλε στις Βρυξέλλες υποψήφιους με ουσιαστικά δεδομένα και προδιαγραφές!

ΕU,ΕΛΛΑΔΑ στις 08/06/2024

Ο Έλληνες ευρωβουλευτές που θα εκλεγούν είναι μόνον 21 και θα κληθούν για σκληρές μάχες

Παντελής Ξανθίδης |> Μετά τα μνημόνια και τα άλλα τινά, ο Έλληνας ίσως έχει αντιληφθεί το τι ακριβώς σημαίνει Ευρωπαϊκή Ένωση και τι ενισχυμένες απαιτήσεις χρειάζονται από την πλευρά μας, για να στείλουμε στις Βρυξέλλες ανθρώπους με γνώσεις και άξιους να ανταποκριθούν καταλλήλως.

Είναι ανάγκη το Ευρωκοινοβούλιο να ενδυναμωθεί με τα πλέον αξιόλογα μέλη, προκειμένου να δει ο Ευρωπαίος πολίτης την ισχύ του για τις αποφάσεις και Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όμως αυτό δεν επιτυγχάνεται δια μαγείας, αλλά από τα άτομα που θα καθίσουν στα 720 έδρανα των Βρυξελλών και του Στρασβούργου, από τα πάνω από 370 εκατομμύρια Ευρωπαίων ψηφοφόρων. Και ανάμεσά τους τα μόνον 21 που θα στείλουν εκεί τα 5.040.644 Ελληνίδων και 4.755.686 Ελλήνων ψηφοφόρων.

Επειδή λοιπόν ο προεκλογικός αγώνας ήταν προκλητικά κατώτερος των περιστάσεων, ίσως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι:

Αύριο ψηφίζουμε για την Ευρώπη των πολιτών και όχι για τον ‘’όμορφο’’ και την ‘’ωραία’’ της παρέας!

Όλα τα κόμματα διαθέτουν αξιόλογους υποψήφιους που διαθέτουν τα ουσιαστικά δεδομένα για να μας εκπροσωπήσουν στην Ευρώπη. Παράλληλα διαθέτουν και άλλους υποψηφίους που επειδή έχουν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, δηλώνουν εαυτούς διαθέσιμους για την Ευρωβουλή! Μπορεί το ‘’εκλέγειν’’ και ‘’εκλέγεσθαι’’, να πηγάζουν από την ισοπολιτεία, αλλά ας υπάρχει και λίγη λογική…

  • Όποιο κόμμα θέλεις να ψηφίσεις, ψήφισέ το!
  • Πρόσεχε όμως, πού θα βάλεις τον σταυρό σου.
  • Η Ευρώπη μάς αφορά όλους.
  • Κυρίως τα παιδιά σου!
  • Σκέψου το.-

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: