Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στερεά απόβλητα με υπόνοιες και ενστάσεις

Χωρίς κατηγορία στις 15/10/2014

-ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΣΤΟ ΣτΕ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ “ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ” ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

-ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΠ

Ανακοίνωση, κατάλληλη για… ένσταση εξέδωσε χθες ο ΟΛΠ, σχετική με τον διαγωνισμό «για τη μελέτη, κατασκευή και εκμετάλλευση της συλλογής στερεών αποβλήτων πλοίων τα οποία καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά». Κι αυτό διότι, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ο διαγωνισμός δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, σε ελληνικά ΜΜΕ και στο διαδίκτυο», αλλά δεν διευκρινίζει ότι δημοσιεύθηκε μία περίληψη!

Επιπλέον, ότι για κάθε ενδιαφερόμενο δημοσιογράφο, εκάστη προκήρυξη τιμάται… 300 ευρώ – κάτι που είχε καταγγελθεί από τον ΤΠ, αλλά δεν… συγκίνησε κανέναν ιθύνοντα.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί ενστάσεις από τρεις εταιρείες, οι οποίες απορρίφθηκαν από την τριμελή Επιτροπή Ενστάσεων.

Όμως υπάρχουν και ενστάσεις, όπως των εταιρειών «Polyeco» και «Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος», στις οποίες υποστηρίζεται ότι διατάξεις του εν λόγω διαγωνισμού «φωτογραφίζουν» συγκεκριμένη ενδιαφερόμενη εταιρεία! Και στις 5 Νοεμβρίου αναμένεται να συζητηθεί στο ΣτΕ, η προσφυγή των δύο εταιρειών κατά του κύρους του εν λόγω διαγωνισμού που προκήρυξε ο ΟΛΠ!

Ας σημειωθεί ότι η έκδοση ανακοίνωσης από τον ΟΛΠ για τον διαγωνισμό 2 ½ μήνες έπειτα από την προκήρυξή του και μόλις δύο ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής συμμετοχών, είναι «σουρεαλιστική» και είναι δυνατόν -για κάθε… καχύποπτο- να δημιουργεί ερωτηματικά…

Για την ιστορία, η «υπόθεση» πρόκειται περί παραχώρησης τεράστιου κύκλου εργασιών, διαρκείας 25 ετών, με τζίρο που εκτιμάται περί τα 150.000.000 ευρώ!

Όμως, πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο ΟΛΠ τελεί υπό παραχώρηση, ούτε βέβαια ότι ο επενδυτής που θα αποκτήσει την κυριότητα του Οργανισμού θα «παντρευτεί» έναν εργολάβο, με τον οποίο θα «συμβιώνει» έως τη λήξη του 25ετούς συμβόλαιό του…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: