Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο Δικαστικό Μέγαρο επικέντρωσε την ομιλία του ο Γιάννης Μώραλης

Χωρίς κατηγορία στις 09/10/2021

Στην έναρξη εργασιών της ολομέλειας των προέδρων των ΔικηγορικώνΣυλλόγων Ελλάδας, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

|> Στην έναρξη των εργασιών της  ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, που άρχισε χθες  τις  εργασίες  της,  στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Ο κ. Μώραλης, κατά την ομιλία του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη διακήρυξη  του Ταμείου Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ), για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά, η οποία αναρτήθηκε χθες στη Διαύγεια. Τόνισε ιδιαίτερα, πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, σημειώνοντας πως ο Πειραιάς και ο δικαστικός κόσμος δικαιούται ένα σύγχρονο, ασφαλές και λειτουργικό Δικαστικό Μέγαρο.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Σήμερα είναι ακόμα μια ευχάριστη ημέρα για τον Πειραιά. Μετά από 35 χρόνια στασιμότητας και προσωρινής εγκατάστασης των Δικαστηρίων Πειραιά στο κτήριο της Σκουζέ, αναρτήθηκε στη διαύγεια η διακήρυξη  του ΤΑΧΔΙΚ, για τη δημιουργία νέου Δικαστικού Μεγάρου στα γεωγραφικά όρια του Δήμου Πειραιά, με συγκεκριμένες απαιτήσεις. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη και ένα σημαντικό πρώτο βήμα, για το οποίο η σημερινή Δημοτική Αρχή έδινε «μάχη» για 7 χρόνια και οι πολίτες περίμεναν αρκετά χρόνια.

Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου και ελπίζω φυσικά εκτός της διακήρυξης, να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό  η διαδικασία για την επιλογή του κατάλληλου σημείου, στο οποίο  θα δημιουργηθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά.

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη, γιατί καμία φορά από τον παράδεισο στην κόλαση, είναι και από τη διακήρυξη έως την ολοκλήρωση ενός  έργου. Ο Πειραιάς δικαιούται ένα εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο, αντάξιο της πόλης, των Πειραιωτών και του Δικαστικού – Δικηγορικού κόσμου της πόλης».

Αναφερόμενος ο κ. Μώραλης στη συνεργασία με τον ΔΣ Πειραιώς, επεσήμανε: «Ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιώς είναι ένας από τους κορυφαίους επιστημονικούς συλλόγους της πόλης μας. Τα τελευταία επτά χρόνια, έχουμε αναπτύξει με τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου μια στενή και αγαστή συνεργασία, σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν την πόλη, τους Πειραιώτες, αλλά και τον δικαστικό κόσμο του Πειραιά. Αιχμή του δόρατος φυσικά είναι οι κοινές μας διεκδικήσεις για τη δημιουργία Δικαστικού Μεγάρου στον Πειραιά και χαίρομαι που η κοινή αυτή προσπάθεια συνέβαλε ώστε να έχουμε τη θετική αυτή εξέλιξη».

Σημειώνεται, πως οι εργασίες της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας, συμπίπτουν με τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη σύσταση του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: