Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στην γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα υπάγεται το ΣΔΟΕ από τις 30 Οκτωβρίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 27/08/2015

Στην αρμοδιότητα της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων θα υπάγεται από 30 Οκτωβρίου 2015 το ΣΔΟΕ, προκειμένου να ενισχυθεί ο ενιαίος χαρακτήρας και η ανεξαρτησία του φορολοελεγκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο την οποία κοινοποιεί με εγκύκλιό της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου (φωτό).

Μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι από 30 Οκτωβρίου «όλες οι αρμοδιότητες και καθήκοντα που άπτονται φορολογικών και τελωνειακών υποθέσεων, μεταφέρονται από την Ειδική Γραμματεία του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών».

Όπως προβλέπεται στην εγκύκλιο στις υφιστάμενες οργανικές θέσεις στη γ.γ. Δημοσίων Εσόδων προστίθενται 500 νέες οι οποίες θα καλυφθούν από το προσωπικό που υπηρετεί στην ειδική γραμματεία ΣΔΟΕ.

Επίσης, με αποφάσεις του υπουργού Οικονομικών που θα εκδοθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου προβλέπεται να καθοριστούν όλες οι λεπτομέρειες της μετακίνησης, οι κατηγορίες , οι κλάδοι και κάθε άλλη σχετική λεπτομέρεια που αφορά του προσωπικό του ΣΔΟΕ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: