Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αυτόνομα και στις τρεις εκλογές το Πράσινο Κίνημα

ΕΛΛΑΔΑ στις 30/11/2018

Στις αυτοδιοικητικές και στις 13 περιφέρειες και υποψήφιοι σε περίπου 40 δήμους της χώρας

|> Το πρώτο “κεράκι” του έσβησε στις 28 Νοεμβρίου το Πράσινο Κίνημα και δημοσιοποιεί τα γενέθλιά του με μία ανακοίνωση “εφ΄όλης της ύλης”. Αναφέρει:

Στις 28 Νοεμβρίου 2017 το Πράσινο Κίνημα ανακηρύχτηκε επίσημα από τον Άρειο Πάγο και τις επόμενες ημέρες πρωτοκολλήθηκε στην Ελληνική Βουλή. Από τότε μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά, έχουν γίνει πολλά:

  • Παρουσιάσαμε την Ιδρυτική μας Διακήρυξη με Συνέντευξη Τύπου επιλέγοντας, σημειολογικά, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.
  • Ανοίξαμε τα Κεντρικά μας Γραφεία στην Αθήνα.
  • Πραγματοποιήσαμε το Ιδρυτικό μας Συνέδριο επιλέγοντας, σημειολογικά, το Περιστέρι στην Αττική.
  • Εκλέξαμε στα πρότυπα του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, δύο συμπροέδρους μία γυναίκα και έναν άντρα, τη γεωπόνο Ρία Ακρίβου και τον δημοσιογράφο Κώστα Καλογράνη.
  • Εκλέξαμε τον γενικό γραμματέα του κόμματος, την Κεντρική μας επιτροπή και το Πολιτικό μας συμβούλιο.
  • Δημιουργήσαμε τις πρώτες 74 τοπικές οργανώσεις σε όλη την χώρα.
  • Κάναμε αισθητή την παρουσία μας στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου παραχωρήσαμε Συνέντευξη Τύπου και απαντήσαμε σε όλες τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
  • Ανακοινώσαμε τους πρώτους τέσσερις (4) υποψηφίους Περιφερειάρχες και τους πρώτους δεκαεφτά (17) υποψηφίους δημάρχους μας, για τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.
  • Μας ήρθαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις που μας καταγράφουν στην πρόθεση ψήφου, στην αυθόρμητη απάντηση και μάλιστα σε μεγάλα δείγματα ανά δήμο.
  • Δώσαμε δυναμικό παρόν, στα κινήματα και εκφράσαμε ξεκάθαρες θέσεις, για ζητήματα της οικολογίας και της πράσινης οπτικής. Ήμασταν μπροστά, στους αγώνες για τη διαχείριση απορριμμάτων υπέρ της ανακύκλωσης και των δικαιωμάτων των ζώων, κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων, υπέρ των βιολογικών προϊόντων, των παραδοσιακών σπόρων και κατά των μεταλλαγμένων, υπέρ της περιβαλλοντικής διαχείρισης των ρεμάτων, υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διακηρύσσοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής κάνοντας προτάσεις και γενικά παλέψαμε να μην καταστραφεί περιβάλλον και να μην υποφέρει ο άνθρωπος.
  • Έχουμε ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, όπου οι τοπικές κοινωνίες, αγκαλιάζουν τους υποψηφίους μας και τις προτάσεις μας.

Μέσα από τη διαδικασία αυτή του ενός έτους κάναμε φίλους και εχθρούς. Εκτός από τους απλούς ανθρώπους που μας αγκάλιασαν υπήρξε και μία συστημική πολεμική εναντίων μας. Η κρατική τηλεόραση δεν μας έχει καλέσει ούτε μία φορά, την ίδια ώρα που κάνουν παρέλαση από τις εκπομπές της, όλες οι φασιστικές εκφάνσεις της ακροδεξιάς. Για κάποια ΜΜΕ οι ανακοινωμένοι υποψήφιοι περιφερειάρχες και δήμαρχοι μας, δεν υπάρχουν, την ίδια ώρα που παρουσιάζουν εν δυνάμει υποψηφίους άλλων κομμάτων και η ιστοσελίδα μας και τα social media του κόμματος δέχτηκαν επίθεση από χάκερς και από ψεύτικα προφίλ.

Σε όλους αυτούς απαντάμε ότι οι ιδέες, οι αξίες και οι αγώνες δεν ανακόπτονται και ότι εμείς συνεχίζουμε δυναμικά. Μέσα στον Δεκέμβριο θα ανακοινώσουμε το δεύτερο πακέτο υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων και στις αρχές του 2019 το τρίτο πακέτο υποψηφίων.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου θα έχουμε περιφερειακά σχήματα του Πράσινου Κινήματος και στις 13 περιφέρειες της χώρας και δημοτικά σχήματα σε περίπου 40 δήμους της χώρας.

Στις ευρωεκλογές, θα κατέλθουμε αυτόνομα όντας και υποστηρικτές του ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και ταυτόχρονα ετοιμάζουμε τα ψηφοδέλτια μας για τις εθνικές εκλογές, όταν αυτές γίνουν. Τον Μάϊο, την Κυριακή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, ετοιμάζουμε μία έκπληξη για τις εταιρίες δημοσκοπήσεων, αφού οι περίπου δύο χιλιάδες (2.000) υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι μας, θα “τρέχουν” παράλληλα και την καμπάνια του ευρωψηφοδελτίου μας. Ένας χρόνος Πράσινο Κίνημα και συνεχίζουμε… Δυναμικά, ασυμβίβαστα “πράσινα”!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: