Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Δήμος Πειραιά τιμά την εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 24/03/2022

Στις 12:30 η παρέλαση – Κατάθεση στεφάνου στον ανδριάντα του Καραϊσκάκη στο λιμάνι – Στις 2 μμ το άπλωμα μεγάλης Σημαίας στον Όρμο της Αφροδίτης – Και δωρεάν σημαιάκια για τα παιδιά!

|> Ο Δήμος Πειραιά τιμά και εφέτος την 25η Μαρτίου και συμμετέχει στον μεγάλο εορτασμό με μια δράση συμβολικού χαρακτήρα, με γνώμονα την ανάδειξη της ιστορικής σημασίας της σπουδαίας αυτής επετείου.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης θα παρακολουθήσει την παρέλαση στον Πειραιά στις 12:30. Νωρίτερα, θα παρευρεθεί στη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και θα καταθέσει στεφάνι στον ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη στην ομώνυμη πλατεία.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, θα μοιράζονται από τον Δήμο Πειραιά σημαιάκια στα παιδιά κατά μήκος της λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Γαλανόλευκη στη θάλασσα της Πειραϊκής

Μετά την παρέλαση 14:00,  θα τοποθετηθεί μια μεγάλη ελληνική Σημαία στην επιφάνεια της θάλασσας στον Όρμο της Αφροδίτης στην Πειραϊκή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο, ο δήμος Πειραιά, τις ηρωικές μάχες των Ελλήνων στη θάλασσα.

Στη δράση συνδράμουν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων, η Α’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά, το Λιμενικό Σώμα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός και o Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πειραϊκής “Ο Άγιος Νικόλαος”.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα συμμετέχει μουσικά με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και άλλων εμβατηρίων στο πνεύμα της εθνικής μας εορτής.

Επίσης, από τον Δήμο Πειραιά σημαιοστολίστηκαν δημόσια και δημοτικά κτήρια, πλατείες, κεντρικά σημεία, μνημεία των Ηρώων του 1821, τοπόσημα της πόλης, καθώς και παραδοσιακά καΐκια στο Μικρολίμανο, βάζοντας στο πνεύμα της εθνικής μας Επετείου τους δημότες και τους επισκέπτες του Πειραιά.

Απάντηση